Wat zijn de voordelen van Financial Lease?

Financial Lease is de enige leasevorm met fiscale voordelen. Doordat je als ondernemer een zakelijke investering doet, geniet je van vele voordelen zoals: 

 • Direct eigenaar. Je bent vanaf het eerste moment economisch eigenaar en behoud de auto aan het einde van de leaseperiode. 

 • Gespreid betalen. Zo behoud je het vermogen binnen jouw onderneming.

 • Flexibel leasen. Kies zelf de looptijd en de hoogte van de maandtermijn.

 • Zelf in controle. Keuzevrijheid in verzekering en onderhoud.

 • Boetevrij aflossen. Makkelijk wanneer je een andere auto wilt, of boekwinst wilt maken.

 • Transparant leasen. Geen kleine lettertjes. Bij ons weet je precies waar je voor betaalt.

 • Voor starters en zzp’ers. Ook mogelijk zonder jaarcijfers.

 • Ruime voorraad van nieuwe auto’s en occasions
.

Wat is Financial Lease?

Financial Lease is een zakelijke vorm van autoleasing die interessant is voor zowel mkb’ers als zzp’ers. Je bent als ondernemer direct economisch eigenaar van de auto omdat je de afkoopsom laat financieren door de bank, dit is vergelijkbaar met een hypotheek. De Belastingdienst ziet Financial Lease als een slimme investering in jouw bedrijf, waardoor je in aanmerking komt voor diverse fiscale voordelen. Op deze manier wordt het leasen van een Financial Lease auto interessant voor jou als ondernemer. 

Welke fiscale voordelen heeft deze leasevorm?

Financial Lease is de enige leasevorm waarbij je profiteert van vele fiscale voordelen omdat je direct de eigenaar bent van de auto. 

 • Renteaftrek. Rente is voor ondernemers fiscaal aftrekbaar wanneer het een zakelijke lening betreft. Op deze manier mag je de rente over het Financial Lease contract van de winst aftrekken.

 • Afschrijving. Als eigenaar van de auto mag je de aanschafprijs op de balans zetten. Tijdens de looptijd van het contract mag je deze kosten jaarlijks afschrijven.

 • Investeringsaftrek. Dankzij de investeringsaftrek op de aanschaf van bedrijfsmiddelen, kun je de bedrijfswinst nog meer drukken.
 • Btw terugvorderen. Wanneer jouw bedrijf btw-plichtig is, mag je het volledig btw-bedrag terugvorderen bij de Belastingdienst.

Financial Lease vergeleken met andere leasevormen

Het grootste verschil tussen alle leasevormen is het eigendom van de lease auto. Bij Financial Lease ben je direct eigenaar van de lease auto, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Operational Lease of Shortlease, waarbij de leasemaatschappij de eigenaar is.

Verder is het belangrijk om te weten dat ondernemers en particulieren niet dezelfde voordelen halen uit iedere leasevorm. Financial Lease is alleen voor ondernemers, Operational Lease is voor werknemers van bedrijven, Private Lease is voor particulieren en Shortlease is mogelijk voor iedereen. 

Lees meer over het het verschil tussen Operational Lease en Financial Lease.
Lees meer over Shortlease en de voordelen en nadelen van deze leasevorm.
Lees meer over Private Lease en waarom deze vorm niet interessant is voor ondernemers.

Meer weten over de voordelen van leasing?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze lease adviseurs via 030 267 99 93, zij vertellen je graag meer over de voordelen van Financial Lease en de verschillen met andere leasevormen. Of bekijk direct het aanbod nieuwe auto's en occasions: 

Bekijk direct onze ruime voorraad

Via onze website kies je voor een Financial Lease oplossing voor jouw onderneming. Wij bieden geen andere leasevormen aan.