Zzp leasen

In het leven van een zelfstandig ondernemer staat één ding centraal: beslissingen nemen. Jij bepaalt hoe jij jouw business vormgeeft, hoe je nieuwe opdrachtgevers binnenhaalt, hoe er iedere maand weer voldoende geld op de rekening komt en welke investeringen je doet. Investeringen in bedrijfsmiddelen als een telefoon, laptop en goed rijdende auto zijn essentieel voor het ondernemerschap en dat gaat vaak over flinke bedragen. Het is dan ook niet voor niets dat zoveel ondernemers besluiten de auto van de zaak te leasen. Geen grote investeringen, maar maandelijks een vast leasebedrag betalen en direct dé perfecte auto voor jouw onderneming kunnen rijden. Ideaal toch?! 

Op zoek naar een auto hier helemaal past bij jouw activiteiten? Bekijk ons ruime aanbod nieuwe auto’s en occasions.

Ook voor startende zzp’ers

Het rondkrijgen van de financiering voor bedrijfsmiddelen kan soms lastig zijn; en al helemaal als startende zzp’er. Financiële instellingen vragen om meerdere jaarverslagen bij het indienen van een hypotheek- of lease aanvraag, en als startende zzp’er heb jij deze natuurlijk nog niet. Dát is het moment waarop FinancialLease.nl om de hoek komt kijken: wij hebben in veel gevallen geen jaarcijfers nodig! Ook als startende zzp’er kun jij dus gewoon die perfecte auto voor je onderneming rijden.  

Belangrijkste voordelen van Financial Lease voor zzp’ers: 

  • Je hoeft niet in één keer een grote investering te doen,
  • Je profiteert van fiscale voordelen zoals bijvoorbeeld investeringsaftrek en renteaftrek,
  • Je hebt recht op terugvordering van de btw over de aanschafprijs,
  • Je bepaalt zelf de looptijd van het contract,
  • Geen kilometerbeperking.

Eén nadeel:

  • Net als bij het kopen van een auto zijn er bij Financial Lease geen onderhouds-, verzekerings-, en reparatiekosten inbegrepen.

Dit nadeel kan in jouw voordeel werken. Je bepaalt namelijk zelf waar je deze zaken wilt onderbrengen; er is geen leasemaatschappij die dit voor jou beslist.Net als bij de rest van je ondernemerschap kun je dus ook hier zelf bepalen hoe voordelig je uitkomt wanneer het om het onderhoud, de verzekeringen en de reparatiekosten van jouw auto gaat. 

Financial Lease voor zzp’ers

Financial Lease is een zakelijke vorm van leasen waarbij de auto jouw eigendom wordt. Financial Lease is te vergelijken met het afsluiten van een hypotheek op een huis. Je koopt de auto op afbetaling waarbij je zelf het maandelijkse bedrag bepaalt. Aan het einde van de leaseovereenkomst ben je volledig eigenaar van de auto. Jij beslist zelf naar welke garage jij de auto brengt, hoeveel kilometers je ermee rijdt en of je de auto ook privé wil gebruiken.

Als ondernemer heb je de optie om te kiezen voor Financial Lease. Financial Lease biedt voor ondernemers meer vrijheid dan Operational Lease en brengt een hoop (fiscale) voordelen met zich mee zoals het direct terugvorderen van de btw, behoud van schadevrije jaren, onbeperkt kilometrage.

Meer weten over Financial Lease? Neem vrijblijvend contact op met onze Lease Adviseurs via 030 267 99 93.

Of bekijk ons ruime aanbod Financial Lease auto's voor zzp'ers en freelancers:

 

Liever een video bekijken?