Goedkoop leasen?

Maandelijks een vast bedrag betalen, de auto van je dromen rijden én je geld op je bankrekening houden: dat is wat Financial Lease mogelijk maakt. Niet voor niets dat het zo populair is bij ondernemers. Maar wat als je wilt leasen en minder budget tot je beschikking hebt? Leasevormen als Operational of Shortlease lopen al snel hoog in de kosten. Hoe zorg je er nu voor dat je zo goedkoop mogelijk leaset? We leggen het je graag uit.

Goedkoop leasen: Financial Lease

In tegenstelling tot Operational Lease of Shortlease geniet je bij Financial Lease van veel vrijheden omdat je direct economisch eigenaar van de auto bent, zonder dat je hier een grote investering voor hoeft te doen. Dit houdt in dat je zelf bepaalt wat je wel en niet met de auto doet; omdat de auto als onderpand geldt, is de bank alleen juridisch eigenaar. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fiscale voordelen, de keuzevrijheid en het feit dat er geen sprake is van kilometerbeperking. Bij FinancialLease.nl vind je een betaalbare lease auto al vanaf slechts €72,- per maand

De voordelen van Financial Lease

Financial Lease brengt zoveel voordelen met zich mee, dat het niet vreemd is dat dit de favoriete leasevorm is van vele ondernemers. Goedkoop leasen via Financial Lease betekent dat:

 • Je niet in één keer een grote investering hoeft te doen,
 • Profiteert van allerlei fiscale voordelen zoals investeringsaftrek en renteaftrek,
 • Jij rijdt in een representatieve auto die past bij jouw bedrijfsvoering,
 • Je kan kiezen voor een nieuwe auto, of juist een goedkopere occasion,
 • De auto naar eigen smaak kan inrichten en bestickeren,
 • Je recht hebt op terugvordering van de btw over de aanschafprijs,
 • Je zelf de looptijd en maandelijkse kosten van het contract bepaalt,
 • En er geen sprake is van kilometerbeperking.


4 tips om zo goedkoop mogelijk te leasen

Voordelen genoeg dus. Maar wat kun je nu nog meer doen om zo goedkoop mogelijk te leasen en je maandbedrag laag te houden?

1. Lease een occasion

De meest voordehandliggende manier om flink te besparen op de maandtermijn, is door een occasion te leasen. Dit is vaak een jonge, tweedehands auto. Doordat de aanschafwaarde van de occasion lager is dan die van een nieuwe auto, zal ook je maandbedrag beduidend lager zijn. Occasion lease brengt ook weer verschillende voordelen met zich mee:

 • Occasion lease is mogelijk voor een korte looptijd (vanaf 12 maanden),
 • Is er (bijna) geen sprake van afschrijvingskosten,
 • Een vast laag maandbedrag,
 • Ruim op voorraad: Vandaag op zoek? Morgen onderweg!

2. Kies de juiste auto

Hoewel je misschien al jaren droomt van die kanariegele Ferrari, is dit natuurlijk niet de meest budgetproof auto om te leasen. Door goed na te denken over welke auto je in de lease neemt, kun je best wat besparen op de maandelijkse kosten. Een Renault Clio zal bijvoorbeeld een lager maandbedrag hebben dan een BMW 5-serie.

3. Doe een aanbetaling

Bij ieder leasecontract doe je vooraf een aanbetaling; afhankelijk van o.a. de hoogte van deze aanbetaling wordt je maandbedrag vastgesteld. Hoe hoger jouw aanbetaling is, hoe lager de maandelijkse lasten dus zijn!

4. Verhoog de slottermijn

Je betaalt iedere maand de maandtermijn en aan het einde van je contract betaal je de slottermijn. Dit is een bepaald bedrag (aan het einde van de looptijd) wat je aan het einde van het leasecontract betaalt. Hoe hoger jouw slottermijn is, hoe lager het maandbedrag zal uitvallen.

Ons aanbod lease auto’s

Ben jij geïnteresseerd in het goedkoop leasen van jouw ideale auto? Vind bij Financial Lease de oplossing! Je weet altijd precies waar je aan toe bent, je houdt zelf de kosten in de hand en je betaalt nooit te veel. Neem dan een kijkje in onze occasion voorraad

Personenauto voorraad Bedrijfsauto voorraad

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Financial Lease voor jouw onderneming? Neem dan contact op met onze lease adviseurs via 030 267 99 93. 

Liever een video bekijken?