030 - 267 99 93 Of chat via WhatsApp
Ma t/m do 09.00-19.00 Vr 09.00-17:30 Za 10:00-17:00


Auto kopen of leasen?

Bij de aanschaf van een (bedrijfs)auto zal er eerst bepaald moeten worden of deze gekocht of geleased wordt. Voor beide opties zijn voor- en nadelen te benoemen. Leasen is bijvoorbeeld een maandelijkse vaste last, maar heeft als voordeel dat je geen bedrijfskapitaal in de (bedrijfs)auto hoeft te steken. Maar ook het kopen van een auto brengt voor- en nadelen met zich mee. Zo vermijd je maandelijkse lasten, maar moet je wel een grote investering doen.

De keuze voor het kopen of leasen van een (bedrijfs)auto is het best te maken op basis van de voor- en nadelen van beide opties. Bij Financial lease komen er verschillende voordelen om de hoek kijken waarbij er maar één nadeel te vinden is.

De belangrijkste voordelen van Financial leasen:

  • Je investeert zonder liquiditeitsverlies
  • Je profiteert van diverse fiscale voordelen
  • Je hebt recht op terugvordering van de btw over de aanschafprijs
  • Je bepaalt zelf de looptijd van het contract


Het nadeel van Financial leasen:

  • Net als bij het kopen van een auto zijn de onderhouds- , verzekerings- , en reparatiekosten niet inbegrepen.

Uit dit nadeel kan je wel een voordeel halen. Je kan namelijk zelf bepalen waar jij deze zaken onderbrengt, de leasemaatschappij beslist dit niet voor jou. Zo kun je zelf bepalen hoe voordelig jij uit wilt komen betreft onderhoud, verzekering en eventuele reparatiekosten.

Benieuwd naar ons Financial lease aanbod?

Personenauto's   Bedrijfsauto's

Auto kopen

Het kopen van een auto heeft als grootste voordeel dat je niet vastzit aan maandelijkse lasten. Wel is het kopen van een auto een forse investering, vooral voor startende ondernemers en ZZP’ers. Hieronder lees je het volledige overzicht betreft de belangrijkste voor- en nadelen.

De belangrijkste voordelen van een auto kopen:

  • Geen maandelijkse lasten voor de (bedrijfs)auto
  • Een auto op leeftijd of met hoge kilometerstand kan ook ingezet worden als bedrijfsauto wanneer je deze             koopt
  • De auto mag direct gekocht worden van een particulier

Het nadeel van een auto kopen:

  • De aanschaf van een auto is een grote investering. 
  • De onderhouds- , verzekerings- , en reparatiekosten zijn niet inbegrepen.

Mocht je wat missen in deze vergelijking en/of heb je vragen voor onze Financial lease experts? Neem dan gratis contact met ons op! Wij zijn te bereiken op: 030 267 99 93.

Video bekijken? Zo werkt het bij ons...
Objectief advies over dealer, bank en financiën.

FinancialLease.nl is automotive specialist op het gebied van Financial Lease voor ondernemers waarbij transparantie, maatwerk en prijs centraal staan.