0

Ben ik eigenaar van de Financial Lease auto?

Met Financial Lease ben jij direct eigenaar van de auto. De Financial Lease auto komt op jouw naam te staan en je bepaalt zelf hoeveel kilometers je rijdt en waar je het onderhoud laat doen. Omdat de Belastingdienst Financial Lease ziet als een slimme investering in jouw bedrijf, geniet je daarbij ook nog eens van vele fiscale voordelen

Ben je altijd eigenaar van een lease auto?

Alleen bij Financial Lease ben je economisch eigenaar van de lease auto. Bij andere leasevormen zoals Operational Lease en Private Lease is de leasemaatschappij volledig eigenaar van de lease auto. Bij deze leasevormen betaal je een vast bedrag per maand om in de auto te kunnen rijden (inclusief belastingen, verzekeringen en onderhoud) en aan het einde van het contract moet je de auto weer inleveren.

Wat is het verschil tussen juridisch en economisch eigenaar?

Juridisch eigenaar
De bank blijft juridisch eigenaar van de auto totdat de laatste termijn is voldaan. Dit betekent dat wanneer je de auto niet meer kunt betalen, doordat de onderneming bijvoorbeeld failliet gaat, deze als onderpand gezien wordt. Dit is vergelijkbaar met een hypotheek op je huis.

Economisch eigenaar
De auto staat op de balans van de onderneming en wordt gezien als bedrijfseigendom. Je kiest er zelf voor of je de auto laat bestickeren, waar en wanneer het onderhoud wordt gedaan, hoe je met de auto omgaat en voor wat voor doeleinden je de auto gebruikt. Je bent vrij in de kilometers en je kan met de auto naar het buitenland wanneer jij wilt.  

Moet ik de auto inleveren aan het einde van het Financial Lease contract? 

Aangezien je vanaf het begin van het Financial Lease contract eigenaar bent van de auto, hoef je deze aan het einde niet in te leveren. Je kan ervoor kiezen om in de auto te blijven rijden of de auto te verkopen. Met het bedrag dat je overhoudt kun je ervoor kiezen om te investeren in een nieuwe lease auto! Vraag jouw lease adviseur naar de mogelijkheden. 

Heb je andere vragen over het eigendom van de Financial Lease auto? Neem dan contact met ons op via 030 267 99 93.

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.