Hoe werkt Financial Lease?

Financial Lease zorgt ervoor dat jij als ondernemer een auto kunt aanschaffen voor de onderneming, zonder hiervoor een grote investering te doen. De bank financiert de totale aanschafwaarde van de auto (exclusief de btw) en met Financial Lease als lease vorm betaal jij de auto af aan de bank. Als ondernemer ben je direct economisch eigenaar en blijft de auto gedurende de leasetermijn juridisch eigendom van de bank. Zodra de leasetermijn is voldaan, wordt de auto direct volledig eigendom van de onderneming.

Economisch eigenaar

De auto staat op de balans van de onderneming en wordt gezien als bedrijfseigendom. Hierdoor profiteer je direct van vele fiscale voordelen zoals; afschrijven, investeringsaftrek, renteaftrek en terugvordering van de btw.

Juridisch eigenaar De bank blijft juridisch eigenaar van de auto totdat de laatste termijn is voldaan. Dit betekent dat als je de auto niet meer kunt betalen, doordat bijvoorbeeld de onderneming failliet gaat, deze als onderpand gezien wordt.


Zo werkt Financial Lease

Van aanvraag tot volledig eigenaar van de auto. Dit zijn in het kort de stappen die je doorloopt:

  1. Kies een (bedrijfs)auto die past bij de onderneming.
  2. Bepaal de looptijd (24, 36, 48 of 60 maanden).
  3. Kies eventueel voor een slottermijn en/of aanbetaling om de hoogte van de maandtermijn te verlagen.
  4. Dien de Financial Lease aanvraag in via onze website.
  5. De onderneming wordt getoetst voor een acceptatie van de Financial Lease overeenkomst. Dit koppelen we z.s.m. naar je terug.
  6. Sluit een koopovereenkomst op basis het Financial Lease voorstel met het autobedrijf en lever alle ondertekende documenten bij ons aan.
  7. Zodra je akkoord bent met het Financial Lease contract stort de bank de betaling op de rekening van desbetreffende autobedrijf.
  8. De auto komt op de balans van jouw onderneming en jij profiteert van de fiscale voordelen.
  9. Je betaalt maandelijks de leasetermijn aan de bank.
  10. Na betaling van de laatste leasetermijn en eventuele slottermijn, is de auto volledig eigendom van de onderneming.


Kom ik in aanmerking voor Financial Lease?

Heb jij een officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel? Dan kom je in aanmerking voor Financial Lease.

Financial Lease is er speciaal voor (startende) ondernemers, zzp’ers en mkb’ers. Juist voor deze bedrijven is het belangrijk om goed na te denken over waarin je investeert. Een auto is een belangrijk onderdeel van de onderneming, maar is meestal niet het middel waarmee je de onderneming laat groeien. Financial Lease helpt jou om de investering te verspreiden, zodat je het geld kunt uitgeven aan de zaken die wel bijdragen aan groei. 

Op FinancialLease.nl kun je direct een offerte aanvragen voor de auto die jij wilt leasen, ook als deze niet op de website staat. Wil meer weten over Financial Lease? Neem vrijblijvend contact op met een van onze lease adviseurs of bel ons via 030 267 99 93.

Direct op zoek naar een auto die past bij jouw bedrijf? Bekijk ons ruime aanbod nieuwe auto's en occasions via onderstaande buttons:

  

Hoe werkt Financial Lease in 1 minuut: