030 - 267 99 93 Of chat via WhatsApp
Ma t/m vrij 8:30-18:00 Za 10:00-17:00

Leestijd: 2 minuten

Hoe werkt Financial Lease? 

Financial Lease zorgt ervoor dat jij als ondernemer een auto aan kan schaffen voor de onderneming, zonder hier een grote investering voor te hoeven doen. De bank financiert de totale aanschafwaarde van de auto (exclusief de btw) en met financial lease als leasevorm betaal jij de auto af aan de bank. Als ondernemer ben je direct economisch eigenaar en blijft de auto gedurende de leasetermijn juridisch eigendom van de bank. Zodra de leasetermijn is voldaan, wordt de auto direct volledig eigendom van de onderneming. 


Economisch  eigenaar 

De auto staat op de balans van de onderneming en wordt gezien als bedrijfseigendom. Hierdoor profiteer je direct van vele fiscale voordelen zoals het afschrijven, de investeringsaftrek, de renteaftrek en terugvordering van de btw.

Juridisch eigenaar  De bank blijft juridisch eigenaar van de auto totdat de laatste termijn is voldaan. Dit betekent dat wanneer je de auto niet meer kunt betalen, doordat de onderneming bijvoorbeeld failliet gaat, deze als onderpand gezien wordt. 


Zo werkt het 


Van aanvraag tot volledig eigenaar van de auto. Dit zijn in het kort de stappen die je doorloopt: 

  1. Kies een auto die bij de onderneming past. 

  2. Bepaal de looptijd (24, 36, 48 of 60 maanden) 

  3. Kies eventueel voor een slottermijn om de hoogte van de maandtermijn te verlagen
  4. Kies eventueel voor een slottermijn om de hoogte van de leasetermijn te verlagen
  5. Doe een financial lease aanvraag op basis van de bovenstaande stappen 

  6. De onderneming wordt getoetst voor een acceptatie van deze financial lease 

  7. Zodra je akkoord bent met het voorstel van de bank, stort deze de betaling op de rekening van het desbetreffende autobedrijf 
  8. De auto komt op de balans en jij profiteert van de fiscale voordelen 
  9. 
Je betaalt de leasetermijn maandelijks aan de bank 
  10. Na betaling van de laatste leasetermijn, is de auto volledig eigendom van de onderneming. 
Wil je graag weten hoe Financial Lease werkt voor een eigen onderneming? Neem dan contact op met onze lease adviseurs. 


Kom ik in aanmerking voor Financial Lease?


Heb jij een officile inschrijving bij de Kamer van Koophandel? Dan kom je in aanmerking voor Financial Lease. Financial Lease is er speciaal voor (startende) ondernemers, zzp'ers en mkb'ers. Juist voor deze bedrijven is het belangrijk om goed na te denken over je investeringen. Een auto is een belangrijk onderdeel van de onderneming, maar is meestal niet het middel waarmee je de onderneming laat groeien. Financial Lease helpt jou deze investering te verspreiden, zodat je het geld uit kunt geven aan zaken die wl bijdragen aan groei.

Op FinancialLease.nl kun je direct een offerte aanvragen voor de auto die jij wilt leasen, ook als deze niet op de website staat. Wil je meer weten over Financial Lease? Neem vrijblijvend contact op met een van onze lease adviseurs of bel ons via 030-2679993.


Hoe werkt Financial Lease in 1 minuut:  Laatste update: 5 maart 2019