Wat is het verschil tussen Operational Lease en Financial Lease?

Bij Financial Lease profiteer je van fiscale voordelen en ben je direct (economisch) eigenaar van de auto gedurende de periode van de leaseovereenkomst. Dit in tegenstelling tot Operational Lease, waarbij de betreffende leasemaatschappij eigenaar van de auto is en je als ondernemer dus niet kan profiteren van fiscale voordelen! 

Of beluister nu onze podcast:
Spotify podcast beluisteren

Geen Spotify? Klik hier

Grootste verschillen Operational - en Financial Lease

De verschillen zijn voornamelijk zichtbaar als je kijkt naar wat er bij het leaseovereenkomst is inbegrepen. Denk hierbij aan de wegenbelasting, verzekering en onderhoud. Bij Operational Lease is dat allemaal geregeld bij de betreffende Leasemaatschappij. 

Bij Financial Lease ben je zelf verantwoordelijk voor de wegenbelasting, verzekering en het onderhoud. Door deze keuzevrijheid betaal je nooit te veel en kun jij zelf bepalen welk onderhoud je laat uitvoeren. Omdat jij als ondernemer een zakelijke investering hebt gedaan, heb je recht op de volgende voordelen ten opzichte van Operational Lease:

 

Een keuze maken tussen leasevormen?

Nu de grootste verschillen inzichtelijk zijn, is het punt daar om een keuze te maken en te kiezen voor de leasevorm die het beste bij jou past. Ben je een ondernemer of particulier? Op basis hiervan is de keuze vrij snel gemaakt. Om gebruik te maken van Financial Lease moet je namelijk een actief KVK-nummer hebben. Wil jij als ondernemer erachter komen waarom kiezen voor Financial Lease de juiste keuze is? Bekijk dan de voordelen.

Meer weten over de verschillen tussen Operational en Financial Lease? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag op weg.

Direct op zoek naar een auto die past bij jouw bedrijf? Bekijk ons ruime aanbod nieuwe auto's en occasions via onderstaande buttons:

  

 

Liever een video bekijken?