030 - 267 99 93 Of chat via WhatsApp
Ma t/m do 09.00-19.00 Vr 09.00-17:30 Za 10:00-17:00

Wat is het verschil tussen Operational lease en Financial lease?

Bij financial lease ben je de (economische)eigenaar van de auto gedurende de periode van de leaseovereenkomst. Dit in tegenstelling tot operational lease, waarbij de betreffende leasemaatschappij eigenaar van de auto is.

Grootste verschillen

De verschillen zijn voornamelijk zichtbaar als je kijkt naar wat er bij het leasecontract is inbegrepen. Denk hierbij aan de wegenbelasting, verzekering en onderhoud. Bij operational lease is dat allemaal geregeld bij de betreffende leasemaatschappij. Bij financial lease ben je zelf verantwoordelijk voor deze zaken. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor omdat het jouw eigen auto wordt. Je kan dan zelf bepalen waar jij je auto verzekert en waar je het onderhoud regelt. Een ander belangrijk verschil is dat bij financial lease de auto op de balans staat en je recht hebt op investeringsaftrek. Hier is bij Operational lease geen sprake van.

Een keuze maken?

Nu de grootste verschillen inzichtelijk zijn, is het punt daar om een keuze te maken en te kiezen voor de leasevorm die het beste bij jou past. Ben je een ondernemer of particulier? Op basis hiervan is de keuze vrij snel gemaakt. Om gebruik te maken van financial lease moet je namelijk een actief KvK-nummer hebben. Wil jij als ondernemer erachter komen waarom kiezen voor financial lease de juiste keuze is? Bekijk dan de voordelen.

Meer weten over de verschillen tussen operational en financial lease? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag op weg.

Contact 


Liever een video bekijken?