Leasen voor de zakelijke markt

Als ondernemer neem je dagelijks veel beslissingen. Het doen van de juiste investeringen is één van deze beslissingen. Investeren in bedrijfsmiddelen als een telefoon, een laptop en een goed rijdende auto is essentieel voor jouw ondernemerschap; en dat gaat vaak over flinke bedragen. Voordat je op de aanschaf van een auto overgaat zijn er een aantal afwegingen te maken voordat je een definitief besluit neemt. Kies je ervoor om een auto te leasen in plaats van te kopen? Dan wegen de maandelijkse vaste lasten op tegen de som bedrijfskapitaal die je anders in één keer kwijt zou zijn. Wij maken de keuze wat makkelijker voor je:

Waarom zakelijk leasen voordelig is

Belangrijkste voordelen van Financial Lease voor ondernemers:

  • Je hoeft niet in één keer een grote investering te doen en houdt het vermogen binnen de onderneming,
  • Profiteer van allerlei fiscale voordelen zoals investeringsaftrek en renteaftrek,
  • Kom representatief voor de dag in dé ideale lease auto die past bij jouw onderneming,
  • Vrijheid om de auto naar eigen smaak in te richten en te bestickeren,
  • Recht op terugvordering van de btw over de aanschafprijs,
  • Bepaal zélf de looptijd en de maandtermijn van het contract,
  • Geen kilometerbeperking. 

 

Er is maar één nadeel:

  • Net als bij het kopen van een auto zijn er bij Financial Lease geen onderhouds-, verzekerings-, en reparatiekosten inbegrepen.

Dit nadeel kan echter juist in jouw voordeel werken. Je bepaalt namelijk zelf waar je deze zaken wilt onderbrengen, zonder de tussenkomst van een leasemaatschappij. Net als bij de rest van jouw ondernemerschap kun je ook hier zelf bepalen hoe voordelig je uitkomt wanneer het gaat om het onderhoud, de verzekeringen en de reparatiekosten van jouw auto.

Direct op zoek naar een auto die past bij jouw bedrijf? Bekijk ons ruime aanbod nieuwe auto's en occasions via onderstaande buttons:

  

 

Financial Lease voor ondernemers

Er zijn verschillende leasevormen op de markt, waar Financial Lease er één van is. Financial Lease is een zakelijke leasevorm waarbij de auto direct jouw eigendom wordt. Zie de overeenkomst als het afsluiten van een hypotheek op een huis: je koopt de auto op afbetaling en kiest zelf in hoeveel termijnen je de auto wilt afbetalen. Wat je ook gewoon zelf mag beslissen is naar welke garage de auto gaat, hoeveel kilometers je rijdt en wanneer je de auto ook privé wilt gebruiken. Zeker als zelfstandig ondernemer biedt Financial Lease je, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Operational Lease, veel vrijheid en veel fiscale voordelen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Financial Lease? Neem dan vrijblijvend contact op met onze Lease Adviseurs via 030-2679993.

Liever een video bekijken?