Wat is Shortlease?

Shortlease is een korte variant van een auto leasen. Het is vergelijkbaar met Operational Lease, maar dan met een korter leasetermijn. Met Shortlease profiteer je van de voordelen van leasing, maar met de flexibiliteit van een auto huren.

Wat houdt het precies in?

De leasemaatschappij is, net als bij Operational Lease, de eigenaar van je auto en aan het einde van de leaseovereenkomst moet je de auto weer inleveren. Ook in het geval van Shortlease hoef je niet om te kijken naar onderhoud en verzekeringskosten, dit zit al bij het maandbedrag in begrepen. Het enige waar je zelf nog voor moet betalen is de brandstof. Je kan een auto vaak al Shortleasen vanaf 1 maand. In veel gevallen is na deze maand de lease per dag opzegbaar.

Kenmerken van Shortlease

Aan het Shortleasen van een auto zitten een aantal voordelen maar ook nadelen waar je in eerste instantie niet aan zou denken.

Voordelen

  • Flexibel auto leasen,
  • Kort termijn vanaf 1 maand,
  • Handig in een onzekere situatie zoals bijvoorbeeld een klus die van korte duur is.

Nadelen

  • Duurder dan leasen op langere termijn,
  • Geen bestickering,
  • Meerkosten per kilometer wanneer je de kilometrage overschrijdt.


Financial Lease voor Ondernemers

Financial Lease is een zakelijke vorm van leasen waarbij de auto jouw eigendom wordt. Financial Lease is te vergelijken met het afsluiten van een hypotheek op een huis. Je koopt de auto op afbetaling waarbij je zelf het maandelijkse bedrag bepaalt. Aan het einde van de leaseovereenkomst ben je volledig eigenaar van de auto. Jij beslist zelf naar welke garage jij de auto brengt, hoeveel kilometers je ermee rijdt en of je de auto ook privé wil gebruiken.

Als ondernemer heb je de optie om te kiezen voor Financial Lease. Financial Lease biedt voor ondernemers meer vrijheid dan Shortlease en brengt een hoop (fiscale) voordelen met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld de btw direct terugvorderen, mag jij jouw auto naar eigen wens inrichten en bestickeren, en heb je onbeperkt kilometrage.

Meer weten over Financial Lease?

Neem vrijblijvend contact op met onze Lease Adviseurs:

Neem contact op

Via onze website kies je voor een Financial Lease oplossing voor jouw onderneming. Wij bieden geen andere leasevormen.