Wat is Private Lease?

Private Lease is een alternatief voor het kopen van een auto. Het Privé Leasen van een auto wordt steeds populairder. Je betaalt voor een afgesproken periode hetzelfde bedrag per maand, aan het einde van de termijn lever je de auto weer in

Wat houdt Private Lease precies in?

Met Private Lease rijd je als particulier in een nieuwe(re) auto voor een vast bedrag per maand. Alle onderhoudskosten, verzekeringen en belastingen zijn in deze prijs inbegrepen. Het enige wat je zelf moet betalen is de brandstof.

Kenmerken van Private Lease

Aan het Private Leasen van een auto zitten een aantal voordelen maar ook nadelen waar je in eerste instantie niet aan zou denken. 

Voordelen

  • Vaste maandelijkse lasten,
  • Je hoeft je geen zorgen te maken om onderhoud en verzekeringen,
  • Geen spaargeld nodig, in feite ga je een lening aan.

Nadelen

  • Kilometerbeperking, ga je over het maximum kilometers per jaar heen dan moet je een fee betalen. Rijd je minder kilometers dan krijg je vaak geen geld terug,
  • Je leaset altijd een nieuwe(re) auto. Een occasion leasen is vaak niet mogelijk, terwijl dit wel goedkoper is,
  • Je hebt zelf geen inzicht in je onderhoudsuitgaven,
  • Je schadevrije jaren kunnen verdwijnen. Na 3 jaar zonder ‘eigen auto’ gaan je schadevrije jaren verloren. Dit heeft invloed op de verzekering van eventueel jouw volgende koopauto.

Financial Lease voor Ondernemers

Financial Lease is een zakelijke vorm van leasen waarbij de auto jouw eigendom wordt. Financial Lease is te vergelijken met het afsluiten van een hypotheek op een huis. Je koopt de auto op afbetaling waarbij je zelf het maandelijkse bedrag bepaalt. Aan het einde van de leaseovereenkomst ben je volledig eigenaar van de auto. Jij beslist zelf naar welke garage jij de auto brengt, hoeveel kilometers je ermee rijdt en of je de auto ook privé wil gebruiken.

Als ondernemer heb je de optie om te kiezen voor Financial Lease. Financial Lease biedt voor ondernemers meer vrijheid dan Private Lease en brengt een hoop (fiscale) voordelen met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld de btw direct terugvorderen, mag jij jouw auto naar eigen wens inrichten en bestickeren, en heb je onbeperkt kilometrage.

Meer weten over Financial Lease?

Neem vrijblijvend contact op met onze Lease Adviseurs:

Neem contact op

Via onze website kies je voor een Financial Lease oplossing voor jouw onderneming. Wij bieden geen andere leasevormen.