030 - 267 99 93 Of chat via WhatsApp
Ma t/m vrij 8:30-18:00 Za 10:00-17:00

Wat is Financial Lease?

Financial Lease is een zakelijke leasevorm waarmee je een auto aan kunt schaffen voor je onderneming. De aankoopsom wordt door de bank gefinancierd, maar je bent als koper wl direct de economische eigenaar van de auto. Dit betekent dat je de auto niet in n keer hoeft te betalen, maar in maandtermijnen, waardoor je ruimte overhoudt voor andere belangrijke investeringen. Investeringen die bijvoorbeeld groei van jouw onderneming realiseren.


Wat betekent Financial Lease?

Middels Financial Lease koop je als ondernemer als het ware een auto op afbetaling. Deze vorm van leasen is te vergelijken met het kopen van een huis: je sluit een hypotheek af en bent direct eigenaar van de woning. Het huis blijft onderpand van de bank. Dit geldt ook het aanschaffen van een auto middels Financial Lease. Je bent zelf economisch eigenaar en lost de lease binnen de vooraf besloten termijn af bij de bank. Zodra de leasetermijn is afgelopen, ben jij volledig eigenaar en hoef je de auto niet meer in te leveren. Dit betekent dat het maandelijkse bedrag dat je betaalt, een investering is in jouw eigen auto. Meer informatie over hoe Financial Lease werkt, vind je hier


De voordelen van Financial Lease 

Financial Lease kent vele voordelen voor ondernemers. Zo wordt het aanschaffen van een auto met behulp van Financial Lease door de fiscus gezien als een investering in de onderneming. Hierdoor profiteer jij direct van allerlei fiscale voordelen zoals afschrijving, investeringsaftrek en btw-teruggaaf. Ook voordelen als onbeperkt kilometrage, behoud van schadevrije jaren, en de keuzevrijheid in o.a. onderhoud en verzekering maken deze leasevorm zo aantrekkelijk.

  • Enige leasevorm waarbij je profiteert van fiscale voordelen
  • Behoud van vermogen binnen de onderneming
  • Bepaal zelf de looptijd van het contract en hoogte van de maandtermijn
  • Boetevrij aflossen zonder hercalculaties
  • Aan het einde van het contract is de auto is eigendom van de ondernemer
  • Mogelijk voor starters en zzp’ers, k zonder jaarcijfers
  • Ruime voorraad nieuwe auto’s en occasions, direct leverbaar


Financial Lease vergeleken met andere leasevormen

Financial Lease

Financial Lease is een zakelijke leasevorm die gebruikt wordt om een auto aan te schaffen voor de onderneming. Je bent als koper direct de economische eigenaar van de auto, waardoor je profiteert van allerlei Fiscale voordelen. 

Operational  Lease 

Operational lease is een leasevorm die gebruikt wordt om een auto te leasen voor de onderneming. Je bepaalt vooraf een leasetermijn en levert de auto na de termijn weer in. Je komt niet in aanmerking voor fiscale voordelen, omdat je niet de eigenaar van de auto bent. Operational Lease wordt gezien als een uitgave, en dus niet als investering.

Short Lease 

Shortlease is een leasevorm waarbij je voor kortere periode een auto huurt voor de onderneming. Omdat de termijn vaak korter is, wordt dit gezien als de duurste leasevorm die er is. Daarnaast is ook deze vorm van leasen een uitgave welke niet in aanmerking komt voor fiscale voordelen. 


Benieuwd over hoe dit bij FinancialLease.nl werkt en wat de voordelen zijn? Of wil je meer weten over de mogelijkheden van een Financial Lease? Neem vrijblijvend contact op met een van onze lease adviseurs via 030 267 99 93.

In onze podcast leggen we het uit! 


Geen Spotify? Klik hier

Liever een video bekijken?