030 - 267 99 93 Of chat via WhatsApp
Ma t/m do 09.00-19.00 Vr 09.00-17:30 Za 10:00-17:00

Voor het eerst leasen

Je bent op zoek naar de ideale auto voor jouw onderneming. Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in de organisatie en hebt daarom besloten om een auto te leasen. Op deze manier behoud je het vermogen binnen de zaak en kan je toch de nodige kilometers maken. Echter komt er veel informatie op je af. Leasen wordt namelijk steeds populairder en komen steeds meer leasevormen op de markt. Wij leggen jou graag de grootste leasevormen binnen Nederland aan jou uit. 

Financial Lease 

Financial Lease is de leasevorm die je de laatste tijd steeds vaker voorbij hoort komen. Het is ten opzichte van de bovengenoemde leasevormen een voordelige vorm van leasing. Daarnaast investeer je de maandelijkse kosten in jouw eigen auto, want jij bent namelijk direct de eigenaar. Doordat jij economisch eigenaar bent van de auto, profiteer je direct van voordelen bijvoorbeeld het terugvorderen van de btw. Gaan de zaken goed en ben je op zoek naar een nieuwe auto? Dan is het zelfs mogelijk om tijdens het lopende lease contract jouw auto in te lossen voor een nieuwe/groter model. 

Operational Lease 

Een van de meest bekende lease vormen in Nederland is operational lease. Dit betekent ook wel het langdurig huren van een auto. Men kiest veelal voor deze vorm omdat zij dan geen omkijken meer hebben naar het onderhoud en de verzekering van de auto. Je wordt volledig ontzorgt en hoeft alleen nog maar na te denken over wanneer je de auto moet tanken. Dit klinkt natuurlijk ideaal, echter heeft deze leasing vorm ook een aantal nadelen. Je wordt namelijk beperkt in het aantal kilometers, wil je meer kilometers rijden dan is toegestaan? Dan lopen de kosten van de lease auto snel op. Daarnaast is de auto geen eigendom van jou of van de onderneming, waardoor je geen belasting kunt terugvorderen. 

Short Lease 

De naam zelf zegt het eigenlijk al: short leasing staat voor het leasen van een auto voor een korte periode. Je bent hier vrij om per maand op te zeggen, maar daar betaal je ook voor. Het is namelijk een van de duurste lease vormen op de markt. De kosten zijn wel lager dan het huren van een auto, maar hoger dan bijvoorbeeld operational lease.

Twijfel je tussen verschillende leasevormen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Liever een video bekijken?