030 - 267 99 93 Of chat via WhatsApp
Ma t/m vrij 8:30-18:00 Za 10:00-17:00

Occasion lease: 5 voordelen

Met Financial Lease is het mogelijk om een occasion te leasen. Dit biedt voor ondernemers veel perspectief omdat het voor een relatief laag bedrag mogelijk is om te leasen.

De aanschaf van een occasion, ofwel tweedehands auto, is vaak een stuk voordeliger dan het aanschaffen van een nieuwe auto. Dit geldt niet alleen voor kopen maar ook voor een occasion leasen. Een tweedehands auto leasen is ideaal voor de ondernemer of startende zzp’er die graag een representatieve auto rijdt, maar tegen een wat lager budget.


Hoe werkt het?

Feitelijk is er geen verschil tussen het leasen van een nieuwe auto en het leasen van een occasion bij Financial Lease. Het enige verschil is dat je dit keer kiest voor een auto die al wat kilometers achter de kiezen heeft. Auto’s die al meerdere eigenaren hebben gehad of na hun eerste eigenaar zo goed als nieuw worden aangeboden. Waar nieuwe auto’s in de eerste jaren de meeste afschrijfkosten hebben, heb jij hier met jouw occasion meestal niets mee van doen. De eerste eigenaar van een occasion heeft de grootste afschrijfkosten namelijk al gehad, en dat betekent dat een tweede eigenaar deze kosten niet meer hoeft te betalen. De maandtermijn wordt dan ook berekend op basis van de huidige waarde van de occasion: en dit resulteert in een vast, laag maandbedrag.

Occasion lease: 5 Financial Lease voordelen

FinancialLease.nl geeft jou als ondernemer de mogelijkheid om te investeren in de groei van de onderneming omdat je maandelijks minder kwijt bent aan jouw auto dan bij andere leasevormen. Wanneer je een occasion leaset, lease je voor een vast, laag maandbedrag met net zoveel luxe als een nieuwe auto, maar voor minder geld! Naast de maandelijkse besparingen biedt een occasion lease nog meer voordelen:

1. Lagere bijtelling

In sommige gevallen kun je als zakelijke rijder ook nog eens profiteren van een lagere bijtelling. Waar de bijtelling voor nieuwe auto’s regelmatig verhoogd wordt, blijft die van gebruikte auto’s gelijk.

2. Korte looptijd

Een occasion lease kent een korte looptijd, vaak vanaf 12 maanden. Doordat je looptijd mogelijk korter is dan bij een nieuwe auto, heb je de auto eerder afbetaald. Groeit je onderneming snel? Dan kies je ook gemakkelijk voor een andere lease auto!

3. Meer flexibiliteit

Omdat het leasebedrag een stuk lager is dan bij de lease van een nieuwe auto, is er meer flexibiliteit mogelijk in het bepalen van de leasetermijn. 

4. Voordelig leasen

De aanschafwaarde van een tweedehands auto ligt over het algemeen een stuk lager dan de aanschafwaarde van een nieuwe auto. Hierdoor kunnen wij een leasecontract aanbieden dat maandelijks voordeliger uitpakt!

5. Ruime voorraad betekent snel rijden

Occasions zijn vaak ruim op voorraad bij autobedrijven. Omdat een occasion eerder gereden is door een particulier of ondernemer, is deze al startklaar. Je hoeft niet te wachten tot de auto geleverd kan worden uit de fabriek. Hierdoor kun je vrijwel altijd direct rijden in jouw “nieuwe” zakelijke auto!

Een occasion lease is dus bij uitstek geschikt voor de (beginnende) ondernemer die op korte termijn een goede auto wilt rijden voor een lager maandbedrag. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? Kijk dan naar de mogelijkheden in onze occasion voorraad, vraag een gratis offerte aan of neem contact op met één van onze lease adviseurs. We helpen je graag!