0

Leasen als startende ondernemer is mogelijk.

Het is zover! Je hebt een businessplan opgezet en je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel: het echte werk kan beginnen. Als startende ondernemer heb je waarschijnlijk een (bedrijfs)auto nodig om je bedrijf van de grond te krijgen en te laten groeien. Maar omdat jij nog geen bedrijfskapitaal hebt opgebouwd en geen jaarcijfers kan laten zien, is het moeilijk om bij de financiële instellingen een lening te krijgen om die specifieke (bedrijfs)auto te kopen. Gelukkig is FinancialLease.nl er voor deze startende ondernemers. Wil je een auto aanschaffen middels Financial Lease? Dan is dat bij ons ook mogelijk zonder jaarcijfers.

Wat is Financial Lease?

Financial Lease is een leasevorm die iets anders werkt dan bijvoorbeeld Private Lease of Shortlease. Financial Lease biedt de mogelijkheid om een auto op basis van een kredietverstrekking te kopen. Je betaalt per maandelijks termijn de auto af en aan het einde van het leasecontract ben je volledig eigenaar van het voertuig.

Bij andere leasevormen zoals Private Lease of Shortlease betaal je een vast bedrag per maand voor het in bruikleen nemen van de auto. Het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting zitten bij dit bedrag al inbegrepen. Aan het einde van het leasecontract lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij. Kies je voor Financial Lease, dan heb je zelf in de hand waar je de verzekeringen onderbrengt en waar je de auto laat onderhouden. Op die manier betaal je niet voor diensten waar je geen gebruik van maakt en heb je alle kosten zelf in de hand. Wel zo fijn, toch?

Leasen zonder jaarcijfers

Wij begrijpen dat je als startende ondernemer nog geen jaarcijfers kan aanleveren, terwijl je die (bedrijfs)auto wél hard nodig hebt voor de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden. FinancialLease.nl biedt de mogelijkheid om ook zonder jaarcijfers een beoordeling aan te vragen. De bank doet dan een kredietcheck op basis van de persoonlijke achtergrond van de ondernemer en het toekomstperspectief van het bedrijf. Aan de hand van deze check komt de bank met een Financial Leasevoorstel. 

Heb je al wat geld gespaard en ben je in staat een bedrag aan te betalen? Dan valt het leasebedrag vaak lager uit! Ook wanneer je de slottermijn (dat is de laatste betaling van het contract) verhoogt, kom je maandelijks goedkoper uit.

Financial Lease voor ieder budget

Een auto aanschaffen hoeft niet duur te zijn. Kies bijvoorbeeld voor een (jonge) occasion. Occasions zijn direct leverbaar, hebben vaak een lagere bijtelling en zijn goedkoper in de aanschaf dan een nieuwe auto. 

De fiscale voordelen van Financial Lease zijn de belangrijkste redenen waarom wij wekelijks honderden lease aanvragen van ondernemers ontvangen. De belastingdienst ziet de aanschaf van een zakelijke auto als een slimme investering, waardoor je direct profiteert van afschrijving, investeringsaftrek en renteaftrek. Ook heb je recht op terugvordering van de btw. Deze btw betaal je, bij het ophalen van de auto, zelf aan het autobedrijf. Vervolgens kun je bij de volgende belastingaangifte dit weer terugvragen.

Wanneer je kiest voor een marge auto, hoef je zelfs geen aanbetaling te doen bij het autobedrijf! De btw van deze auto is namelijk al eens door een particulier betaalt en is niet teruggevorderd. Een van btw-vrijgestelde auto kan daarom een interessante keuze zijn voor startende ondernemers.

Voor het eerst leasen

Wil je graag een zakelijke auto rijden maar ben je benieuwd naar de verschillende leasevormen naast Financial Lease? Wij leggen hier in een duidelijk overzicht uit wat de verschillen zijn tussen de leasevormen en waar je aan moet denken wanneer je voor het eerst leaset.

Voor meer informatie over leasen voor startende ondernemers kun je vrijblijvend contact opnemen met een van onze lease adviseurs via 030 267 99 93 of bekijk ons blog voor de laatste updates.

  

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.