Wat zijn marge auto's?

Wanneer je op zoek bent naar een Occasion Lease dan krijg je te maken met btw en marge auto’s. Qua functionaliteit is er geen verschil tussen beide, maar in de financiën kan het flink schelen. Als ondernemer is het de bedoeling dat je vooraf de btw van de auto aanbetaalt bij het autobedrijf waar jij jouw nieuwe wagen gaat ophalen. Hoewel je deze btw kan terugvorderen bij de belastingdienst, is deze situatie voor sommige ondernemers niet wenselijk. Kiezen voor een marge auto is dan de ideale oplossing: voor deze lease auto’s hoef je geen btw meer te betalen.

Auto leasen zonder aanbetaling

Bij een marge auto is de btw al eerder betaald door een particulier, waardoor dit niet nogmaals afgedragen hoeft te worden. Hierdoor is een marge auto btw-vrij. Wat is het grootste voordeel hieraan? Als ondernemer hoef je de btw niet meer voor te schieten aan het autobedrijf wanneer jij jouw ideale (bedrijfs)auto gaat ophalen. 

Verschil tussen btw en marge auto’s

Een btw auto is een lease auto waarover de btw nog niet eerder is betaald. Dit kan zijn omdat het een nieuwe auto betreft of omdat de auto eerder in het bezit van een andere ondernemer is geweest. Een ondernemer betaalt de btw aan (voorfinancieren) waarna hij of zij dit kan terugvorderen bij de belastingdienst. Van de belastingdienst ontvangt de ondernemer dan het volledige aanbetaalde btw-bedrag van het voertuig retour. 

Ons aanbod

Ben jij op zoek naar een zakelijke lease auto en betaal je liever geen btw aan? Dan is een marge auto ideaal voor jouw onderneming. Neem vrijblijvend contact met ons op, of bel direct met een van onze Lease Adviseurs via 030 267 99 93. Wij helpen je graag op weg.

button marge auto's  button btw auto's