0

Tesla onderhoudsbeurt

Misschien heb je het al gehoord, maar Tesla schrapt de verplichte jaarlijkse onderhoudsbeurt. Om een simpele reden: elektrische auto's behoeven veel minder onderhoud dan auto's met een verbrandingsmotor. Als eigenaar van de auto kun je zelf bepalen wanneer de auto voor onderhoud naar de garage moet, zodat je zelf de onderhoudskosten in de hand houdt. Bij Financial Lease is het geen uitzondering dat de auto niet jaarlijks meer naar de garage hoeft, dit bepaal je als ondernemer helemaal zelf! 

Reden voor het schrappen van de onderhoudsbeurt

Rijd je in een Tesla, dan stuurt de auto continu een signaal naar het autobedrijf met daarin alle gegevens van de auto. Deze connectiviteit levert niet alleen een constante stroom aan data op, maar zorgt er ook voor dat de autofabrikant tijdig kan reageren wanneer er eventueel een storing op zou doen. Om deze reden heeft Tesla besloten de jaarlijkse onderhoudsbeurt te schrappen. De elektrische auto hoeft alleen nog naar de garage wanneer er een probleem optreedt of wanneer er onderdelen aan vervanging toe zijn.

Geen onderhoudskosten bij Financial Lease

Een nieuwe auto of jonge occasion heeft doorgaans minder onderhoud nodig, zeker in de eerste jaren. Jij mag zelf beslissen bij welke garage je de auto laat onderhouden wanneer dat nodig is. Hierdoor houd je zelf de kosten in de hand en betaal je nooit te veel. In tegenstelling tot Operational Lease, waarbij het onderhoud van de lease auto wel inbegrepen is in de maandelijkse lasten, ongeacht de leeftijd van de auto. Zelfs wanneer je een gloednieuwe lease auto rijdt, betaal je voor het onderhoud. Dat vinden wij onnodig, want een nieuwe auto behoeft meestal helemaal geen onderhoud, dus waarom zou je hier wel voor betalen?

Wat is inbegrepen in het lease contract?

Bij Financial Lease kies je voor een transparante overeenkomst. Onze lease adviseurs vertellen precies wat de stappen zijn om snel in jouw (nieuwe) auto te rijden, wat er wel en niet is inbegrepen in het contract en maken het kostenplaatje inzichtelijk. Wij vinden namelijk dat ondernemers vrij moet kunnen zijn om hun zaken op hun eigen manier aan te pakken. Daarom kiezen ondernemers zelf waar de auto wordt verzekerd, hoeveel kilometers er worden gereden, en waar het onderhoud wordt ondergebracht. Hierdoor betaal je bij FinancialLease.nl nooit te veel voor de lease auto.

In tegenstelling tot Operational Lease, waar de leasemaatschappij alvast een stuk van de onderhoudskosten in het lease contract heeft opgenomen, terwijl jij misschien helemaal geen schade rijdt! Daarnaast is Operational Lease een vorm van huren, dus aan het einde van het contract moet je de auto weer inleveren. Bij Financial Lease koop je in feite de auto op afbetaling. Dit werkt hetzelfde als het afsluiten van een hypotheek op een huis. Net als bij een hypotheek betaal je dus rente over het contract, welke aftrekbaar is voor de belastingdienst. Niet alleen het voordeel van renteaftrek, maar ook andere fiscale voordelen als investeringsaftrek en btw-teruggaaf, zorgt ervoor dat ondernemers Financial Lease zien als een slimme investering in hun bedrijf.

Benieuwd naar alle voordelen van Financial Lease voor ondernemers? Bekijk deze pagina of neem direct contact op met onze lease adviseurs via 030 267 99 93.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.