Wat is Operational Lease?

Operational Lease is een vorm van (zakelijk) leasen waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt aan een leasemaatschappij. Dit komt vaak voor bij bedrijven die een groot wagenpark hebben.

Wat houdt het precies in?

De leasemaatschappij is de eigenaar van je auto en aan het einde van de leaseovereenkomst moet je de auto weer inleveren. Naar bijvoorbeeld onderhoud en verzekeringskosten hoef je niet om te kijken, dit zit al bij het maandbedrag in begrepen. Het enige waar je zelf in sommige gevallen nog voor moet betalen is de brandstof. Houd er wel rekening mee dat je met Operational Lease slechts beperkte kilometers per jaar mag rijden. 

Kenmerken van Operational Lease

Aan het Operational Leasen van een auto zitten een aantal voordelen maar ook nadelen waar je in eerste instantie niet aan zou denken.

Voordelen

  • Vaste maandelijkse lasten,
  • Je hoeft je geen zorgen te maken om onderhoud en verzekeringen,
  • Je rijdt altijd in een nieuwe auto.

Nadelen

  • Kilometerbeperking,
  • Je kan niet zelf kiezen naar welke garage de auto gaat voor onderhoud,
  • Voor de ondernemer komt de auto niet op de balans,
  • Het is niet mogelijk om je contract vroegtijdig te beëindigen,
  • Er is geen investeringsaftrek mogelijk,
  • Dit is veelal de duurste vorm van leasen.

Financial Lease voor Ondernemers

Financial Lease is een zakelijke vorm van leasen waarbij de auto jouw eigendom wordt. Financial Lease is te vergelijken met het afsluiten van een hypotheek op een huis. Je koopt de auto op afbetaling waarbij je zelf het maandelijkse bedrag bepaalt. Aan het einde van de leaseovereenkomst ben je volledig eigenaar van de auto. Jij beslist zelf naar welke garage jij de auto brengt, hoeveel kilometers je ermee rijdt en of je de auto ook privé wil gebruiken.

Als ondernemer heb je de optie om te kiezen voor Financial Lease. Financial Lease biedt voor ondernemers meer vrijheid dan Operational Lease en brengt een hoop (fiscale) voordelen met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld de btw direct terugvorderen, mag jij jouw auto naar eigen wens inrichten en bestickeren, en heb je onbeperkt kilometrage. Meer weten over Financial Lease? Neem vrijblijvend contact op met onze Lease Adviseurs:

Neem contact op

Via onze website kies je voor een Financial Lease oplossing voor jouw onderneming. Wij bieden geen andere leasevormen.