0

Er zijn veel verschillen tussen alle leasevormen, waardoor er een aantal misvattingen zijn ontstaan over het leasen van een auto. Zo zou leasen heel duur zijn, is het niet duidelijk waar je precies voor betaalt, en zou een auto kopen stukken voordeliger zijn. Deze opvattingen gaan niet op voor iedere leasevorm: zo is Financial Lease voordelig voor ondernemers, maar Private Lease juist niet.

Vrouw met auto sleutel van Financial Lease auto

5 misvattingen over Financial Lease

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om hun auto zakelijk te rijden via Financial Lease. Bij deze leasevorm ben je namelijk direct economisch eigenaar van de auto waardoor je van veel fiscale voordelen profiteert. Je kiest zelf de hoogte van de leasetermijn en de looptijd van het contract. Alle misvattingen op een rijtje:

1. De auto is niet van mij

Bij Financial Lease is de auto juist wél van jou. Bij de meeste leasevormen moet je de auto aan het einde van het contract inleveren, maar bij Financial Lease is het voertuig aan het einde van het contract gewoon jouw eigendom. Dit komt omdat je vanaf dag één economisch eigenaar bent van de auto, hierdoor geniet je van diverse fiscale voordelen.

2. Leasen kost veel geld

Financial Lease hoeft niet duur te zijn. Met Financial Lease investeer je niet één keer een groot bedrag in het kopen van een auto, maar behoud je jouw vermogen binnen de onderneming. Doordat je iedere maand een vast (laag) leasebedrag betaalt, weet je precies waar je aan toe bent. Aan het einde van het Financial Leasecontract ben je volledig eigenaar van de auto en bepaal je zelf of je het voertuig inruilt voor een nieuw exemplaar, blijft rijden of doorverkoopt.

3. Met leasen heb je beperkte kilometers per jaar

Bij veel leasevormen zit je vast aan een maximum kilometrage, maar niet bij Financial Lease. Jij bent namelijk economisch eigenaar van de auto, dit betekent dat de auto op jouw naam staat. Omdat jij de eigenaar bent, bepaal je zelf wat er met de auto gebeurt. Zo mag je deze bestickeren, ermee naar het buitenland en onbeperkt kilometers rijden.

4. Alleen ik mag in de lease auto rijden

Met Financial Lease bepaal jij het helemaal zelf. Als economisch eigenaar van de auto kies je zelf wie er wel en niet in jouw auto mag rijden. De bank is juridisch eigenaar en de auto is borg. De rest mag je zelf bepalen.

5. Mijn auto mag niet naar het buitenland

Bij veel leasevormen heb je een buitenlandverklaring nodig om op vakantie te gaan met de auto. Echter mag je met Financial Lease altijd naar het buitenland en daar hoef je geen toestemming te vragen.

Leasen is wellicht interessanter voor jouw onderneming dan je in eerste instantie dacht. We helpen je graag verder met al je vragen. Neem vrijblijvend contact op met onze lease adviseurs via 030 267 99 93 of via het contactformulier.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.