Wat is het verschil tussen Operational Lease en Financial Lease?

Jij bent op zoek naar een nieuwe auto en wilt deze graag leasen. In dit artikel vertellen wij je over de verschillen tussen Operational Lease en Financial Lease, met als grootste verschil: de fiscale voordelen. 

Operational Lease

Operational Lease is een vorm van leasen waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt aan een leasemaatschappij. De leasemaatschappij is de eigenaar van je auto en aan het einde van de leaseovereenkomst moet je de auto weer inleveren. Naar bijvoorbeeld onderhoud en verzekeringskosten hoef je niet om te kijken, dit zit al bij het maandbedrag in begrepen. Het enige waar je zelf nog voor moet betalen is de brandstof. Houd er wel rekening mee dat je met operational lease slechts beperkte kilometers per jaar mag rijden.

Financial Lease

Financial Lease is een zakelijke vorm van leasen waarbij de auto jouw eigendom wordt. Financial Lease is te vergelijken met het afsluiten van een hypotheek op een huis. Je koopt de auto op afbetaling waarbij je zelf het maandelijkse bedrag bepaalt. Aan het einde van de leaseovereenkomst ben je volledig eigenaar van de auto. Jij beslist zelf naar welke garage jij de auto brengt, hoeveel kilometers je ermee rijdt en of je de auto ook privé wil gebruiken.

Een auto voor jouw onderneming leasen?

Als ondernemer heb je de optie om te kiezen voor financial lease. Financial lease biedt voor ondernemers meer vrijheid dan operational lease en brengt een hoop (fiscale) voordelen met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld de btw direct terugvorderen, mag jij jouw auto naar eigen wens inrichten en bestickeren, en heb je onbeperkt kilometrage.

Jij bent op zoek naar een nieuwe auto en wilt deze graag leasen. In dit artikel vertellen wij je over de verschillen tussen Operational Lease en Financial Lease. 

Alle voordelen voor jou op een rijtje:

  1. Je bent direct eigenaar van de auto
  2. Met financial lease behoud jij het vermogen binnen jouw onderneming
  3. Je mag de auto inrichten naar eigen wens, denk hierbij ook aan de bestickering
  4. 100% leasing van de (bedrijfs)auto, zowel nieuw als occasion
  5. Je profiteert van diverse fiscale voordelen
  6. Je hebt recht op terugvordering van de btw over de aanschafprijs
  7. Je bepaalt zelf de looptijd van het contract
  8. Je kunt de leasetermijn verlagen door een aanbetaling of door het gebruik van een slottermijn
  9. Géén kilometrage beperking
  10. Starter? Acceptatie zonder jaarcijfers is mogelijk.


Benieuwd wat Financial Lease voor jouw onderneming kan betekenen? Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op met een van onze lease adviseurs. Wij zijn te bereiken op: 030 - 267 99 93. 

Waarom je als ondernemer voor Financial Lease kiest? Bekijk de video: