030 - 267 99 93 Of chat via WhatsApp
Ma t/m vrij 8:30-18:00 Za 10:00-17:00

Taxi leasen? Financial Lease zonder bpm in 2019

Een auto kopen voor je taxi onderneming is een grote investering. Wacht daarom niet langer en koop in 2019 nog een taxi middels Financial Lease. Alleen dit jaar nog betaal je geen bpm bij aanschaf van een nieuwe auto; vanaf 2020 heeft de overheid besloten dat ook taxihouders bpm gaan betalen voor hun nieuwe auto. En dat kan behoorlijk in de cijfers lopen.

Financial Lease voor taxi’s

Financial Lease is een vorm van leasing waarbij je direct eigenaar bent van de auto, maar zelf alle touwtjes in handen hebt. Je zit niet vast aan een bepaald kilometrage en bepaalt zelf waar je het onderhoud laat doen. Daarbij profiteer je van veel fiscale voordelen zoals volledige renteaftrek, investeringsaftrek, afschrijving en meer. 

Bpm betalen voor taxi’s in 2020

De overheid heeft dit jaar besloten om vanaf 2020 de bpm-teruggaaf (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) voor taxivoertuigen af te schaffen. Dat betekent dat ondernemers met een taxibedrijf die in 2020 een auto aanschaffen de bpm niet meer kunnen terugvorderen. Dit kan behoorlijk in de cijfers lopen: tot wel duizenden euro’s per auto. 

Er is gekozen voor deze maatregel om elektrisch rijden te stimuleren. Volledig elektrische auto’s zijn daarom ook tot en met 2024 vrijgesteld van bpm en krijgen tot en met 2025 korting op de motorrijtuigenbelasting. 

Taxi kopen middels Financial Lease

Wil je profiteren van alle voordelen van Financial Lease zónder bpm? Kies dan nu voor een nieuwe taxi en bekijk direct onze voorraad:

Voorraad taxi’s

Voordelen van Financial Lease

  • Auto kopen zonder in een keer te betalen
  • Fiscaal voordelig: renteaftrek, btw-teruggaaf, investeringsaftrek en afschrijving
  • Behoud van vermogen binnen de onderneming
  • Vanaf het eerste moment ben je de eigenaar van de auto
  • Starter of zzp’er? Acceptatie zonder jaarcijfers is mogelijk


Meer informatie over Financial Lease vind je op onze website of neem contact op met een van onze lease adviseurs via 030 267 99 93, het contactformulier of via de chat. 

Of beluister nu de podcast:

Geen Spotify? Klik hier