Bel ons Mail ons


Bijtelling

Vanaf 2016 zijn de bijtellingscategorieŽn aangescherpt. Hierdoor is de 7% bijtellingscategorie afgeschaft. Door de wijzigingen in de bijtelling tarieven vallen de meeste voertuigen nu in een hogere categorie.

Hoe milieuvriendelijker, hoe lager de bijtelling. Hoeveel de bijtelling precies is, hangt af van de CO2-uitstoot en het moment waarop de auto voor het eerst te naam gesteld is. Volledig elektrische voertuigen worden belast met 4% bijtelling. De hybride auto’s met minder dan 50 gram CO2 uitstoot worden met 15% bijtelling belast. Fors hoger dan de 7% bijtelling waarin de meeste hybrides voorheen vielen. Modellen zoals de Audi A3, BMW 1-Serie en de CitroŽn C4 Cactus, komen in de 21 of 25 procent bijtelling terecht.

Hieronder vindt u de actuele categorieŽn betreffende de bijtelling van 2016: 

C02-uitstoot (gram/km) Brandstof                               % van de catalogus waarde
 0 gram  Alle brandstoffen  4 %
 1 t/m 49 gram  Alle brandstoffen  15 %
 50 t/m 105 gram  Alle brandstoffen  21 %
 Vanaf 106 gram  Alle brandstoffen  25 %


Let op!

De bijtellingscategorie wordt bepaald op het moment dat de auto voor het eerst op naam wordt gezet. Deze staat vast voor een periode van 5 jaar. Daarna zal het voertuig in een nieuwe bijtellingscategorie vallen. Het is lastig aan te geven in welke categorie het voertuig daarna terecht komt. Dit heeft ermee te maken dat jaarlijks de bijtellingscategorieŽn aangepast worden.

Motorrijtuigenbelasting

In 2016 geldt voor elektrische auto’s (nulemissie-auto’s: CO2-uitstoot van 0 gr/km) een hele en voor semi-elektrische auto’s (CO2-uitstoot niet hoger dan 50 gr/km) een halve vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting.

BPM

De BPM kan ten alle tijden worden meegenomen in het leasebedrag. De enige uitzondering is voor taxi-ondernemers. De taxi-ondernemers dienen zowel de BTW als de (rest) BPM minimaal aan te betalen. Dit heeft ermee te maken dat zij dit kunnen terugvorderen van de Belastingdienst.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over de bijtelling of andere onderwerpen omtrent het Financial leasen van een auto? Neem dan contact op met een van onze lease-adviseurs op 030-2679993 of stuur een mail naar Info@Financiallease.nl