030 - 267 99 93 Of chat via WhatsApp
Ma t/m do 09.00-19.00Vr 09.00-17.30Za 10.00-17.00

Bijtelling

Wanneer je een auto van de zaak hebt, ziet de Belastingdienst dit als loon in natura. Je wordt als het ware beloond met een auto, en officieel zijn dat inkomsten. Bijtelling betaal je als je een auto van de zaak hebt die je ook gaat gebruiken voor privť vervoer. Je betaalt dan gelukkig niet de hele waarde van de auto, maar slechts een percentage.

Eerder waren er verschillende bijtellingscategorieŽn, waarbij het percentage afhing van de CO2-uitstoot die je auto produceerde. Als de zakelijke auto vanaf 1 januari 2017 tenaamgesteld is zijn de categorieŽn sterk vereenvoudigd. Alleen bij volledig elektrische auto’s krijg je nog te maken met een lagere bijtellingscategorie (van 4 procent), maar voor alle overige auto’s geldt een tarief van 22 procent. Deze lagere bijtellingscategorie van 4% geldt voor 60 maanden.

* C02 uitstoot per kilometer


Benieuwd naar onze bijtelling voorraad?

4% bijtelling   7% bijtelling   14% bijtelling   15% bijtelling   22% bijtelling

    

LET OP!

Bijtelling betalen bij het privť gebruiken van een zakelijke auto is in de meeste gevallen niet nodig! Bij het behandelen van jouw aanvraag zullen onze lease adviseurs je uitleggen hoe dit precies werkt. Heb jij nog geen aanvraag gedaan? Neem dan een kijkje in onze uitgebreide voorraad!

Personenauto's                 Bedrijfsauto's


Motorrijtuigenbelasting

In 2017 geldt voor elektrische auto’s (ook wel nulemissie-auto’s: CO2-uitstoot van 0 gr/km) een volledige vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting. Voor semi-elektrische auto’s is er een halftarief in de motorrijtuigenbelasting. Wel wordt deze belasting voor semi-elektrische auto’s vanaf 2017 berekend over het volledige gewicht, inclusief accu.

 

BPM

BPM staat voor belasting van personenauto’s en motorrijtuigen. Je betaalt dit bedrag als je in Nederland een nieuwe personenauto, motor of bestelauto koopt. BPM betaal je ook als je een dergelijk voertuig importeert (dan kun je bovendien ook te maken krijgen met omzetbelasting). De BPM kan bij FinancialLease.nl te allen tijde in het leasebedrag worden meegenomen. Dit geldt echter niet voor taxi-ondernemers: zij dienen zowel de btw als de BPM minimaal aan te betalen. Deze regel wordt gehanteerd omdat taxi-ondernemers dit bedrag kunnen terugvorderen bij de Belastingdienst. 

Heb je vragen over bijtelling, motorrijtuigenbelasting, BPM of andere onderwerpen die je tegenkomt als je je verdiept in Financial Lease? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte lease auto.