Bel ons Mail ons


Bijtelling

Vanaf 2017 zijn de bijtellingscategorieŽn sterk vereenvoudigd. Hierdoor geldt alleen nog voor volledig elektrische auto’s een lagere bijtellingscategorie van 4%. De standaard bijtellingscategorie is nu 22%.

Hieronder vindt u de actuele categorieŽn betreffende de bijtelling vanaf 2017:  

C02-uitstoot (gram/km) Brandstof                               % van de catalogus waarde
 0 gram  Alle brandstoffen  4 %
 Meer dan 0 gram  Alle brandstoffen  22 %


Let op!

De bijtellingscategorie wordt bepaald op het moment dat de auto voor het eerst op naam wordt gezet. Deze staat vast voor een periode van 5 jaar. Daarna zal het voertuig in een nieuwe bijtellingscategorie vallen. Het is lastig aan te geven in welke categorie het voertuig daarna terecht komt. Dit heeft ermee te maken dat jaarlijks de bijtellingscategorieŽn aangepast worden. De huidige categorieŽn zijn vastgelegd tot 2021.

Motorrijtuigenbelasting

In 2017 geldt voor elektrische auto’s (nulemissie-auto’s: CO2-uitstoot van 0 gr/km) een volledige vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting. Voor semi-elektrische auto’s is er een halftarief in de motorrijtuigenbelasting. Wel wordt de motorrijtuigenbelasting voor semi-elektrische auto’s vanaf 2017 berekend over het volledige gewicht inclusief accu.

BPM

De BPM kan ten alle tijden worden meegenomen in het leasebedrag. De enige uitzondering is voor taxi-ondernemers, zij dienen zowel de BTW als de (rest) BPM minimaal aan te betalen. Dit heeft ermee te maken dat zij dit kunnen terugvorderen bij de Belastingdienst.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over de bijtelling of andere onderwerpen omtrent het financial leasen van een auto? Neem dan contact op met een van onze lease-adviseurs op 030-2679993 of stuur een mail naar info@financiallease.nl.