030 - 267 99 93 Of chat via WhatsApp
Ma t/m do 09.00-18.00 Vr 09.00-17.00 Za 10:00-17:00

Bijtelling

Wanneer je een auto van de zaak rijdt, ziet de Belastingdienst dit als loon in natura. Je wordt als het ware beloond met een auto, en officieel zijn dat inkomsten. Bijtelling betaal je wanneer je een auto van de zaak hebt welke je ook privť gebruikt. Je betaalt dan gelukkig niet de hele waarde van de auto, maar slechts een percentage.

Of beluister nu onze bijtelling podcast.

CategorieŽn bijtelling

Voorheen bestonden er veel verschillende bijtellingscategorieŽn, waarbij het percentage afhing van de CO2-uitstoot die je auto produceerde. Als de zakelijke auto vanaf 1 januari 2018 tenaamgesteld is zijn de categorieŽn echter sterk vereenvoudigd. Alleen bij volledig elektrische auto’s krijg je nog te maken met een lagere bijtellingscategorie (van 4 procent), maar voor alle overige auto’s geldt een tarief van 22 procent. Deze lagere bijtellingscategorie van 4% geldt voor 60 maanden.

Bijtelling elektrische lease auto’s vanaf 1 januari 2019

Per 1 januari 2019 is de bijtelling op elektrische voertuigen verhoogd. Over de cataloguswaarde tot € 50.000,- wordt 4% bijtelling gerekend, het resterende bedrag boven deze €50.000,- is per 1 januari 2019 verhoogd van 4% naar 22%.


* C02 uitstoot per kilometer


Motorrijtuigenbelasting elektrische auto’s

In 2018 geldt voor elektrische auto’s (ook wel nulemissie-auto’s: CO2-uitstoot van 0 gr/km) een volledige vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting. Voor semi-elektrische auto’s is er een halftarief in de motorrijtuigenbelasting. 

Bpm en Financial Lease

Bpm staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen. Je betaalt dit bedrag wanneer je in Nederland een nieuwe personenauto of motor aanschaft. Bpm betaal je ook als je een auto importeert. 

De bpm kan bij FinancialLease.nl te allen tijde in het leasebedrag worden meegenomen. Dit geldt echter niet voor taxi-ondernemers: zij dienen zowel de btw als de bpm minimaal aan te betalen. Deze regel wordt gehanteerd omdat taxi-ondernemers dit bedrag kunnen terugvorderen bij de Belastingdienst. 

Meer over bpm lees je hier

Heb je vragen over bijtelling, motorrijtuigenbelasting of bpm? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte lease auto


Liever een video bekijken?