030 - 267 99 93 Of chat via WhatsApp
Ma t/m do 09.00-19.00 Vr 09.00-17:30 Za 10:00-17:00

Bijtelling

Wanneer je een auto van de zaak hebt, ziet de Belastingdienst dit als loon in natura. Je wordt als het ware beloond met een auto, en officieel zijn dat inkomsten. Bijtelling betaal je als je een auto van de zaak hebt die je ook gaat gebruiken voor privť vervoer. Je betaalt dan gelukkig niet de hele waarde van de auto, maar slechts een percentage.

Eerder waren er verschillende bijtellingscategorieŽn, waarbij het percentage afhing van de CO2-uitstoot die je auto produceerde. Als de zakelijke auto vanaf 1 januari 2018 tenaamgesteld is zijn de categorieŽn sterk vereenvoudigd. Alleen bij volledig elektrische auto’s krijg je nog te maken met een lagere bijtellingscategorie (van 4 procent), maar voor alle overige auto’s geldt een tarief van 22 procent. Deze lagere bijtellingscategorie van 4% geldt voor 60 maanden.

Bijtelling elektrische auto’s vanaf 1 januari 2019


Vanaf 1 januari 2019 wordt de bijtelling op elektrische voertuigen verhoogd! Over de cataloguswaarde tot € 50.000,- wordt nog altijd 4% bijtelling gerekend, maar het resterende bedrag boven deze €50.000,- wordt per 1 januari 2019 verhoogd van 4% naar 22%.


* C02 uitstoot per kilometer


Benieuwd naar onze bijtelling voorraad?

4% bijtelling   7% bijtelling   14% bijtelling   15% bijtelling   22% bijtelling

    

Heb jij nog geen aanvraag gedaan? Neem dan een kijkje in onze uitgebreide voorraad!

Personenauto's                 Bedrijfsauto's


Video bekijken?Motorrijtuigenbelasting

In 2018 geldt voor elektrische auto’s (ook wel nulemissie-auto’s: CO2-uitstoot van 0 gr/km) een volledige vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting. Voor semi-elektrische auto’s is er een halftarief in de motorrijtuigenbelasting. 

 

BPM

BPM staat voor belasting van personenauto’s en motorrijtuigen. Je betaalt dit bedrag als je in Nederland een nieuwe personenauto, motor of bestelauto koopt. BPM betaal je ook als je een dergelijk voertuig importeert (dan kun je bovendien ook te maken krijgen met omzetbelasting). De BPM kan bij FinancialLease.nl te allen tijde in het leasebedrag worden meegenomen. Dit geldt echter niet voor taxi-ondernemers: zij dienen zowel de btw als de BPM minimaal aan te betalen. Deze regel wordt gehanteerd omdat taxi-ondernemers dit bedrag kunnen terugvorderen bij de Belastingdienst. 

Heb je vragen over bijtelling, motorrijtuigenbelasting, BPM of andere onderwerpen die je tegenkomt als je je verdiept in Financial Lease? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte lease auto.