0

 Juiste bedrijfswagen kiezen doe je zo

Een bedrijfswagen aanschaffen is vaak een grote stap voor ondernemers, zeker als het de eerste keer is dat een bedrijf een voertuig gaat kopen of leasen. Denk altijd goed na over welke bedrijfswagen het meest geschikt is, ook voor de langere termijn.

Bij de keuze voor een (nieuwe) bedrijfswagen, is het noodzakelijk om het antwoord klaar te hebben op de onderstaande vragen:

  • Hoe groot moet de laadruimte zijn?
  • Is een verlengde of verhoogde bedrijfswagen nodig?
  • Hoeveel personen moet de bedrijfswagen kunnen vervoeren?
  • Hoeveel kilometer per jaar ga je rijden?
  • Hoe zuinig moet de bedrijfswagen zijn?
  • Wat mag de auto kosten?
  • Wil je een nieuwe bedrijfswagen of een occasion leasen?
    Hoe oud mag de auto zijn? 


Moet het een nieuwe of occasion bedrijfswagen zijn?

Een nieuwe bedrijfswagen is van de laatste gemakken voorzien, terwijl een occasion vaak goedkoper is. Nieuwe bedrijfsauto’s zijn meestal iets zuiniger (afhankelijk van het model dat je kiest) en de kans is groot dat deze de komende jaren minder onderhoud nodig heeft. Op een tweedehands bedrijfswagen wordt weer minder afgeschreven, wat de kosten dus lager houdt. Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Maak hier een verstandige keuze in, of vraag het een specialist. Onze leaseadviseurs staan je graag te woord.

Hoeveel kilometer per jaar ga ik rijden?

Ga je veel rijden? Dan is een wat jongere auto een goed idee. Jongere auto’s komen vaak minder snel in aanmerking voor onderhoud. Als je veel kilometers wil gaan rijden, is het verstandig om een bedrijfswagen te kiezen die weinig kilometers op de teller heeft staan. Dit kan de eerste jaren al in onderhoudsuitgaven schelen. 

Hoe groot moet de laadruimte zijn?

Bedrijfswagens worden veelal gebruikt om materiaal en materieel in mee te nemen. Je zult dan ook goed na moeten denken over wat er allemaal vervoerd moet worden. Worden er lange ladingen vervoerd? Kies dan een verlengde bedrijfswagen. Of zijn het juist hoge pakketten die mee moeten? Kies dan voor een bestelwagen met een hoger dak. De grootte van de laadruimte is een belangrijk aspect. Zeker als het de eerste keer is dat je een bedrijfswagen koopt, moet je hier goed over nadenken. Als je al een bedrijfswagen hebt, weet je al wat je vaak meeneemt en hoe groot je laadruimte moet zijn. Dit maakt je selectie meteen eenvoudiger.

Hoeveel personen moet ik mee kunnen nemen?

Veel bedrijfswagens hebben plaats voor twee of drie personen voorin. Mochten er meer personen mee moeten rijden, dan is een bedrijfswagen met dubbele cabine een optie. Dit gaat echter wel ten koste van de grootte van de laadruimte.

Wat mag de auto kosten?

Jouw nieuwe bedrijfswagen moet wel binnen het budget passen. Heb je een budget in je hoofd, maar nog geen idee wat voor een bedrijfswagen je wil? Neem dan contact op met een van onze leaseadviseurs. Zij hebben veel ervaring met de verschillende bedrijfswagens en adviseren je graag over welke auto het best bij jouw bedrijf past.

Hoe oud mag de auto zijn?

De leeftijd van de auto is belangrijk om twee redenen. De eerste reden heeft te maken met onderhoud. Hoe ouder een auto is, hoe meer onderhoud hier over het algemeen bij komt kijken. Onderdelen verslijten en zullen op termijn dus vervangen moeten worden. Daarnaast gelden er in sommige steden restricties voor diesels van voor een bepaald bouwjaar. Dit heeft te maken met milieuzones. Als jij vaak in deze steden bent en dus de milieuzones in moet, houdt je hier ook rekening mee.

Laat je adviseren

Het belangrijkste advies dat we kunnen geven is dat een adviseur inschakelen altijd een goed idee is. Zij hebben verstand van bedrijfswagens, kennen alle modellen van binnen en buiten en weten welk model bij jouw specifieke bedrijfsvoering past. Neem dan ook gerust contact op met één van onze adviseurs, zij helpen je graag verder.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.