Auto kopen voor ondernemers?

Wanneer je als ondernemer veel onderweg bent, kan het voordelig zijn om een auto aan te schaffen op naam van de zaak. Je hoeft persoonlijk geen geld te investeren in jouw (nieuwe) auto, maar hebt zelf in de hand hoe veel je er zowel zakelijk als privé in wilt rijden.

Waarom zou je een zakelijke auto kopen?

Jouw auto kan geheel zakelijk worden gereden, geheel privé, of worden gedeeld. Wanneer je boven een bepaald aantal privékilometers per jaar komt, moet je bijtelling betalen. De btw op de aanschaf van jouw auto kun je via jouw bedrijf weer terugvorderen bij de belastingdienst, evenals investeringsaftrek.

Kenmerken van zakelijk een auto kopen

Een auto aanschaffen op naam van de zaak brengt voordelen met zich mee, maar er zitten ook een aantal nadelen aan. Wij vertellen je er in deze opsomming graag meer over:

Voordelen
✔ Je bent direct economisch eigenaar van de auto,
✔ Je hebt recht op terugvordering van de btw,
✔ Je profiteert van een aantal fiscale voordelen zoals bijvoorbeeld investeringsaftrek.

Nadelen
✖ De onderhouds-, verzekerings-, en reparatiekosten zijn voor eigen rekening,
✖ Je investeert in een keer een grote hoeveelheid geld, welke je niet meer in je onderneming kan steken.

Financial Lease voor Ondernemers

Financial Lease is een zakelijke vorm van leasen waarbij de auto jouw eigendom wordt. Financial Lease is te vergelijken met het afsluiten van een hypotheek op een huis. Je koopt de auto op afbetaling waarbij je zelf het maandelijkse bedrag bepaalt. Aan het einde van de leaseovereenkomst ben je volledig eigenaar van de auto. Jij beslist zelf naar welke garage jij de auto brengt, hoeveel kilometers je ermee rijdt en of je de auto ook privé wil gebruiken.

Als ondernemer heb je de optie om te kiezen voor Financial Lease. Financial Lease biedt voor ondernemers meer vrijheid dan Operational Lease en brengt een hoop (fiscale) voordelen met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld de btw direct terugvorderen, mag jij jouw auto naar eigen wens inrichten en bestickeren, en heb je onbeperkt kilometrage.

Meer weten over Financial Lease? Neem vrijblijvend contact op met onze Lease Adviseurs:

Neem contact op