Zakelijk leasen zonder risico

Veel ondernemers kiezen voor Financial Lease, ook tijdens Corona. Deze leasevorm biedt namelijk veel vrijheden en flexibiliteit. Heeft de coronacrisis jouw bedrijf financieel getroffen, maar ben je wel toe aan een andere auto? Twijfel dan niet langer, en kies voor de flexibele leasevorm die precies aansluit op jouw situatie.

Wat is Financial Lease

Financial Lease is een leasevorm waarbij je de auto koopt op afbetaling. Je bent vanaf het eerste moment economische eigenaar van de auto waardoor je profiteert van fiscale voordelen zoals renteaftrek, btw teruggaaf en investeringsaftrek. Je bent niet in één keer een grote som geld kwijt, maar betaalt de auto af in vaste maandelijkse termijnen. De Belastingdienst ziet Financial Lease als een slimme investering in jouw bedrijf, zodat je fiscaal veel voordelen behaalt ten opzichte van een andere leasevorm of directe koop.

Wat is het risico van Financial Lease?

Als ondernemer probeer je de bedrijfsrisico’s zo laag mogelijk te houden. Je neemt weloverwogen beslissingen ten behoeve van het bestaan van jouw bedrijf. De aanschaf van een andere auto klinkt misschien als onnodige en risicovolle investering. Want, “Ga ik die investering wel terugverdienen?” en “Het is nu wel een onzekere tijd, dus misschien moet ik nog even wachten...”. Toch kan Financial Lease de uitkomst bieden: je betaalt maandelijks in vaste termijnen en kan de leaseovereenkomst beëindigen wanneer het jou uitkomt. Dat kan vaak geheel boetevrij.

Voordelen van Financial Lease

Financial Lease brengt naast fiscale voordelen, ook praktische en financiële voordelen met zich mee:

➜ Huidige auto inruilen voor lager maandbedrag
Het is mogelijk om je huidige (lease) auto in te ruilen voor een ander exemplaar. De inruilwaarde wordt automatisch verrekend met de nieuwe lease, waardoor het maandbedrag een stuk voordeliger wordt.

➜ Eigen vervoer of openbaar vervoer?
Er is een kans dat je minder in de auto rijdt, en jezelf afvraagt “Heb ik mijn auto eigenlijk wel nodig?”. Met een eigen Financial Lease auto, heb je het aantal gereden kilometers zelf in de hand. Je bent niet gelimiteerd, maar ook niet verplicht een bepaald aantal kilometers per maand of jaar te rijden. Daarnaast is het voordeel van een eigen auto, dat je niet met het OV hoeft te reizen. Je hoeft dus geen mondkapje op, en bent niet gebonden aan bus- en treintijden.

➜ De auto behoudt zijn waarde
Kies nu voor een jonge occasion, ook wanneer je er voorlopig niet zoveel kilometers mee denkt te gaan rijden. Wanneer je de auto weer wil verkopen, zal het inlossaldo hoger liggen dan soortgelijke auto’s meer meer kilometers op de teller. Je auto blijft op deze manier dus meer waard. Je kan er ook voor kiezen om tegen die tijd je auto in te lossen voor een andere Financial Lease auto, met de mogelijkheid om de nieuwe maandtermijn te verlagen.

Extra financiële buffer nodig? Lease jouw koopauto terug

Heb je al een auto in eigen bezit (niet in de lease), en kun je op dit moment wel wat extra geld gebruiken? Middels onze Sale and Leaseback constructie verkoop je de auto aan de bank en leasen je hem terug tegen een voordelig maandbedrag. Op deze manier behoud je jouw eigen vertrouwde auto en maak je direct extra vermogen vrij.

Persoonlijk advies

Wil je graag weten wat wij kunnen betekenen voor jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met een van onze Lease Adviseurs via 030 267 99 93 of stuur een mail naar info@financiallease.nl.

Je kan er ook voor kiezen om door ons team teruggebeld te worden op een moment dat het jou het beste uitkomt. Kies een geschikt terugbel moment.

Of bekijk direct onze ruime voorraad nieuwe auto’s en occasions vanaf € 69,- per maand.

Personenauto's Bedrijfsauto's