Bel ons Mail ons

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Bekijk dan onderstaand de antwoorden op de meest gestelde vragen over Financial Lease, wellicht is uw vraag al eerder gesteld. Mocht uw vraag er niet bij staan dan kunt contact met ons opnemen via het het online contactformulier.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een Financial Lease aan te vragen?

Om een auto te kunnen leasen dient u ingeschreven te staan in het Handelsregister (KvK). Uitzonderingen hierop zijn de vrije beroepen.

Kan ik als particulier gebruik maken van Financial Lease?

Nee, wij bedienen uitsluitend de zakelijke markt (B2B).

Welke informatie hebben jullie nodig?

Afhankelijk van het onderpand en aanbetaling kan dit verschillen. In de regel hebben wij voor een snelle acceptatie recente complete jaarcijfers (2015) van uw bedrijf nodig.

Kan ik als startende ondernemer ook een Financial Lease aanvragen?

Ja, bij startende ondernemers (korter dan 2 jaar) vragen wij een minimale aanbetaling van 20% van de aanschafprijs excl. BTW. Daarnaast moet de investering in verhouding staan met uw (toekomstige) resultaat.

Is verzekering, onderhoud en wegenbelasting inbegrepen bij Financial Lease?

Nee, Financial Lease is exclusief verzekering, onderhoud en wegenbelasting. Financial Lease is de meest transparante lease vorm.

Waarom zijn jullie de goedkoopste?

Als Financial Lease internet specialist kunnen wij besparen op kantoren en medewerkers.
Wij doen zoveel mogelijk zaken telefonisch en per e-mail. De besparingen berekenen wij uiteraard door om u een zo goedkoop mogelijk aanbod te kunnen doen. Daarnaast kunnen wij door onze schaalgrootte goedkoper inkopen dan minder gespecialiseerde bedrijven.

Ben ik eigenaar?

U bent economisch eigenaar van de auto. De auto wordt door de leverancier aan u gefactureerd en het kenteken wordt op uw naam gezet. De leasemaatschappij blijft gedurende de Financial Lease overeenkomst wel juridisch eigenaar van de auto.

Wat zijn de voordelen van Financial Lease t.o.v. Operationele Lease?

U bent economisch eigenaar, de auto staat op uw naam, u behoudt uw mogelijke investeringsaftrek en u heeft het fiscale eigendom. De BTW van de aanschafwaarde kunt u direct terugvorderen bij de fiscus. Financial Lease is transparant, u weet exact voor wat u betaalt en staat niet voor verrassingen zoals kilometer naheffingen. Tevens is Financial Lease veel flexibeler, u kunt zelf een eigen inbreng (aanbetaling/inruil) doen en is voordeliger bij tussentijdse afkoop of verkoop. Na de leaseperiode bent u volledig eigenaar.

Wat is een slottermijn?

De slottermijn is het bedrag dat nog open staat aan het einde van de looptijd van uw contract. Over dit bedrag betaalt u tijdens de looptijd geen aflossing. U betaalt de slottermijn samen met uw laatste maandtermijn en u kunt deze bij het afsluiten van de Financial lease naar wens aanpassen. De slottermijn moet in verhouding staan met de economische restwaarde na afloop van het leasecontract.

Waarom financieren jullie 100% van de aanschafwaarde exclusief btw?

Omdat bij Financial Lease de auto aan de onderneming wordt gefactureerd kunt u direct de BTW bij uw eerste aangifte terugvorderen. U betaalt de BTW dus voor, net zoals bij de rest van uw zakelijke uitgaven.

Kan ik over het maandelijkse leasebedrag ook BTW terugvorderen?

Nee, omdat u bij aanschaf van de auto het volledige BTW bedrag over de investering kunt terugvorderen kunt u niet nogmaals het BTW bedrag over de aflossing terugvorderen. Uw maandelijkse leasebedrag is dus BTW vrij.

Staan de maandelijkse termijnen vast?

Ja, deze kunnen tussentijds niet wijzigen.

Kan ik een Financial Lease afsluiten met een negatieve BKR codering?

Voor eigenaren van eenmanszaken of VOF’s met een lopende achterstandscodering hebben wij mogelijkheden echter zijn deze wel beperkt.

Wat gebeurt er aan het einde van het contract?

Bij een Financial Lease is de auto na betaling van het laatste leasetermijn (en na betaling van uw eventuele slottermijn) volledig uw eigendom.