Bel ons Mail ons

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Bekijk dan onderstaand de antwoorden op de meest gestelde vragen over Financial Lease, wellicht is uw vraag al eerder gesteld. Mocht uw vraag er niet bij staan dan kunt contact met ons opnemen via het het online contactformulier.

Ik heb een auto gezien die niet op jullie website staat, kan deze bij jullie in de lease?

Ja dat kan! Een auto die niet op onze site staat kunt u prima bij ons leasen. Zelfs wanneer u al een lease aanbieding hebt van een andere partij, kunnen wij u een concurrerend voorstel doen. 

Kan ik als particulier gebruik maken van Financial Lease?

Nee, wij bedienen uitsluitend de zakelijke markt (B2B).

Welke informatie hebben jullie nodig?

Afhankelijk van het onderpand en aanbetaling kan dit verschillen. In de regel hebben wij voor een snelle acceptatie recente complete jaarcijfers (2015) van uw bedrijf nodig.

Kan ik als startende ondernemer ook een Financial Lease aanvragen?

Ja, bij startende ondernemers (korter dan 2 jaar) vragen wij een minimale aanbetaling van 20% van de aanschafprijs excl. BTW. Daarnaast moet de investering in verhouding staan met uw (toekomstige) resultaat.

Is verzekering, onderhoud en wegenbelasting inbegrepen bij Financial Lease?

Nee, Financial Lease is exclusief verzekering, onderhoud en wegenbelasting. Financial Lease is de meest transparante lease vorm.

Waarom zijn jullie de goedkoopste?

Als Financial Lease internet specialist kunnen wij besparen op kantoren en medewerkers.
Wij doen zoveel mogelijk zaken telefonisch en per e-mail. De besparingen berekenen wij uiteraard door om u een zo goedkoop mogelijk aanbod te kunnen doen. Daarnaast kunnen wij door onze schaalgrootte goedkoper inkopen dan minder gespecialiseerde bedrijven.

Ben ik eigenaar van de auto?

U bent economisch eigenaar van de auto. De auto wordt door de leverancier aan u gefactureerd en het kenteken wordt op uw naam gezet. De leasemaatschappij blijft gedurende de Financial Lease overeenkomst wel juridisch eigenaar van de auto.

Wat zijn de voordelen van Financial Lease t.o.v. Operationele Lease?

U bent economisch eigenaar, de auto staat op uw naam, u behoudt uw mogelijke investeringsaftrek en u heeft het fiscale eigendom. De BTW van de aanschafwaarde kunt u direct terugvorderen bij de fiscus. Financial Lease is transparant, u weet exact voor wat u betaalt en staat niet voor verrassingen zoals kilometer naheffingen. Tevens is Financial Lease veel flexibeler, u kunt zelf een eigen inbreng (aanbetaling/inruil) doen en is voordeliger bij tussentijdse afkoop of verkoop. Na de leaseperiode bent u volledig eigenaar.

Wat is een slottermijn?

De slottermijn is het bedrag dat nog open staat aan het einde van de looptijd van uw contract. Over dit bedrag betaalt u tijdens de looptijd geen aflossing. U betaalt de slottermijn samen met uw laatste maandtermijn en u kunt deze bij het afsluiten van de Financial lease naar wens aanpassen. De slottermijn moet in verhouding staan met de economische restwaarde na afloop van het leasecontract.

Waarom financieren jullie 100% van de aanschafwaarde exclusief btw?

Omdat bij Financial Lease de auto aan de onderneming wordt gefactureerd kunt u direct de BTW bij uw eerste aangifte terugvorderen. U betaalt de BTW dus voor, net zoals bij de rest van uw zakelijke uitgaven.

Kan ik over het maandelijkse leasebedrag ook BTW terugvorderen?

Nee, omdat u bij aanschaf van de auto het volledige BTW bedrag over de investering kunt terugvorderen kunt u niet nogmaals het BTW bedrag over de aflossing terugvorderen. Uw maandelijkse leasebedrag is dus BTW vrij.

Staan de maandelijkse termijnen vast?

Ja, deze kunnen tussentijds niet wijzigen.

Kan ik een Financial Lease afsluiten met een negatieve BKR codering?

Voor eigenaren van eenmanszaken of VOF’s met een lopende achterstandscodering hebben wij mogelijkheden echter zijn deze wel beperkt.

Wat gebeurt er aan het einde van het contract?

Bij een Financial Lease is de auto na betaling van het laatste leasetermijn (en na betaling van uw eventuele slottermijn) volledig uw eigendom.

Kan ik de auto privé tenaamstellen?

De auto kan privé tenaamgesteld worden. Indien u ook in privé (mee)tekent op de financial leaseovereenkomst. Vraag ons naar de mogelijkheden in uw situatie. Met privé tenaamstelling is de btw alleen niet terug te vorderen. 

Wat gebeurt er als mijn bedrijf stopt?

Indien uw bedrijf stopt, moet het leasecontract worden ingelost. U kunt het contract en de auto ook laten overnemen door een ander bedrijf. Hiervoor zal de financieringsmaatschappij wel een goedkeuring moeten geven. 

Kan ik een marge auto ook financial leasen?

Ja dat is mogelijk. Echter zit er geen btw in een marge auto. Deze kan niet worden teruggevorderd en hoeft niet aanbetaald te worden. 

Hoe zit het met de bijtelling?

Vanaf 2017 zijn de bijtellingscategorieën sterk vereenvoudigd. Hierdoor geldt alleen nog voor volledig elektrische auto’s een lagere bijtellingscategorie van 4%. De standaard bijtellingscategorie is nu 22%. 

Kan ik de auto voortijdig inlossen?

 Ja dit is mogelijk. U kunt versneld inlossen door extra maandtermijnen te betalen of voortijdig inlossen door het gehele openstaande saldo te voldoen. Onder welke voorwaarden dit kan is afhankelijk van de bank waar uw financial leaseovereenkomst loopt.


Hoe zit het met de maximale looptijd op basis van het bouwjaar?

De meeste banken houden de richtlijn aan dat een voertuig moet zijn terugbetaald op het moment dat het een leeftijd van 10 jaar bereikt. De leeftijd van het voertuig + de looptijd van het leasecontract zal dus binnen de 10 jaar moeten liggen. Sommige banken gaan hier flexibel mee om. 

Wat is het verschil tussen btw en bpm?

 Bpm is de belasting op personenauto’s en motorrijwielen. Btw is de belasting die op de meeste goederen en diensten geldt.

De waarde van de bpm wordt in 5 jaar vanaf de eerste tenaamstelling afgebouwd naar 0. De (rest) bpm zit reeds al in het aankoopbedrag van de auto of motor verwerkt. Over het bpm-deel wordt geen btw geheven, daarom kan bij personenauto’s en motoren niet de btw berekend worden zonder het bpm-bedrag te kennen.

Bestelauto’s voor ondernemers zijn vrijgesteld van bpm. Indien een auto particulier op naam heeft gestaan is de btw op de auto betaald en wordt het een marge auto. In het aankoopbedrag van een marge auto zit geen btw. U kunt geen btw terugvorderen op een marge-auto.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een Financial Lease aan te vragen?

Om een auto te kunnen leasen dient u ingeschreven te staan in het Handelsregister (KvK). Uitzonderingen hierop zijn de vrije beroepen.