030 - 267 99 93 Of chat via WhatsApp
Ma t/m do 09.00-19.00Vr 09.00-17.30Za 10.00-17.00

Auto leasen of kopen:

de voor- en nadelen op een rij

Wanneer je als ondernemer een auto wilt aanschaffen, heb je verschillende mogelijkheden. Ga je een auto leasen of kopen? Je kunt natuurlijk een auto gaan kopen, maar daar is doorgaans veel budget voor nodig. Als je te maken hebt met een beperkt budget, zijn er nog diverse andere opties. Zo kiezen steeds meer ondernemers voor een lease-oplossing. Veel voorkomende vormen van leasen zijn Financial Lease en Operational Lease. 

Het grootste verschil tussen deze twee is dat je bij Financial Lease zelf economisch eigenaar bent van de auto, en bij Operational Lease de leasemaatschappij. Hieronder zetten wij de voor- en nadelen van de mogelijkheden op een rij: 

 Financial Lease  Operationele Lease  Kopen
 Economisch eigenaar van de auto  
 Auto op de balans (fiscaal voordeel)
 Lage investering en behoud van liquiditeit
 Rente- en investeringsaftrek mogelijk
 Reparatie en Onderhoud 
 Onbeperkte Kilometrage  n.v.t.
 Voortijdig en kosteloos het contract beëindigen  n.v.t.
 Transparant in afschrijving en rente
 Recht op terugvordering van BTW over aanschafprijs


Het nadeel van kopen

Bij het kopen van een auto doe je vaak in één keer een grote investering. Meestal gaat het hierbij om duizenden euro’s, die je wellicht ook graag aan andere belangrijke zaken had willen uitgeven. Wanneer je op zoek bent naar een oplossing waarbij je de meeste financiële middelen behoudt, kan leasen verstandig zijn. Je betaalt per maand een vast bedrag, totdat het contract is afgelopen. Zo kun je tussendoor andere investeringen blijven doen, zodat je bedrijf kan blijven uitbreiden en jij tóch die fijne auto rijdt. 

 

Financial Lease, de meest flexibele oplossing

Financial Lease is voor de meeste ondernemers een flexibele en transparante manier van een auto leasen. Bij Financial Lease word je direct economisch eigenaar van het voertuig. Hierdoor profiteer je van diverse belastingregelingen, zoals rente- en investeringsaftrek en recht op terugvordering van de btw over de aanschafprijs. Hier kun je geen gebruik van maken als je kiest voor bijvoorbeeld Operationele Lease. 

Bij Financial Lease blijft de bank juridisch eigenaar gedurende de contractperiode. Aan het eind van de contractperiode wordt de auto in het geheel aan je overgedragen. Het enige waar je zelf verantwoordelijk voor bent wanneer je kiest voor Financial Lease, is reparatie en onderhoud aan de auto. 


De extra voordelen van Financial Lease

Bij Financial Lease is er de mogelijkheid om zelf te bepalen wat de looptijd van het contract wordt. We hanteren contracten van minimaal 12 tot maximaal 72 maanden. Dit houdt in dat het volledige leasebedrag binnen zes jaar moet worden afgelost. Een ander voordeel is dat je zelf bepaalt wat je aan het einde van het contract in één keer betaalt. Zo heb je zelf invloed op het bedrag dat je maandelijks betaalt gedurende de leaseperiode. 

Wil je graag meer informatie over het regelen van Financial Lease, of over het vinden van een geschikte lease auto? Neem dan gerust eens contact op met onze lease professionals, zij helpen je graag verder. 

Zo werkt het bij ons...
Objectief advies over dealer, bank en financiën.

FinancialLease.nl is automotive specialist op het gebied van Financial Lease voor ondernemers waarbij transparantie, maatwerk en prijs centraal staan.

  • Investeren zonder liquiditeitsverlies
  • Fiscaal voordeel: rente- en investeringsaftrek mogelijk
  • Auto is jouw eigendom, jij bent economisch eigenaar
  • Recht op terugvordering van btw over aanschafprijs
  • Acceptatie zonder jaarcijfers