030 - 267 99 93 Of chat via WhatsApp
Ma t/m do 09.00-19.00 Vr 09.00-17:30 Za 10:00-17:00

3 redenen om te kiezen voor financial lease

Fiscaaladvies donderdag 9 augustus 2018 om 11:00 uur
Het kopen van een bedrijfsauto kan een behoorlijke kostenpost zijn. Veel ondernemers kiezen daarom voor financial lease. Financial lease heeft voornamelijk voor ondernemers vele voordelen, waarvan we er graag drie uitlichten.

Reden 1: aanschafprijs niet in één keer betalen

De meest voorkomende reden om te kiezen voor financial lease is niet in één keer hoeven te betalen van het aanschafbedrag. Vanaf een relatief laag maandbedrag beschik je al over een goede bedrijfswagen. Zo houd je geld over om verder in je bedrijf te investeren. Je betaalt de maandelijkse termijnen aan het leasebedrijf en de auto is meteen economisch jouw eigendom. 


Reden 2: fiscale voordelen

Werken met financial lease heeft verschillende fiscale voordelen. Dit zijn dezelfde voordelen die je hebt als je de auto zelf zou kopen voor de zaak. Je bent meteen economisch eigenaar van de auto, waardoor de auto op de balans komt te staan. Je kunt gebruik maken van verschillende belastingvoordelen, zoals afschrijving en renteaftrek. Beide kun je volledig van de winst afhalen, waardoor je minder belasting betaalt. Ook kun je de betaalde btw over het aanschafbedrag in de meeste gevallen terugvragen bij de Belastingdienst. Doordat je een investering doet, profiteer je ook van andere fiscale voordelen zoals de investeringsaftrek. Dat jouw investering gefinancierd wordt door een andere partij, heeft geen invloed op de investeringsaftrek. Voor de volledige uitleg over deze voordelen kun je de pagina over investeren en belastingvoordelen bekijken. 


Reden 3: mogelijkheid tot het leasen van een occasion

Bij financial lease heb je ook de mogelijkheid tot het leasen van een occasion. Doordat je zelf de economisch eigenaar bent van de auto, heeft het leasen van een occasion verschillende voordelen. Een occasion is vaak snel beschikbaar. Hierdoor kun je de auto binnen een korte tijd bekijken en een proefrit maken. 


Auto leasen met financial lease

Ben jij van plan om op korte termijn een bedrijfsauto te kopen? Bekijk dan zeker de mogelijkheden van financial lease. Slimme ondernemers kiezen voor financial lease vanwege de vele voordelen. In onze voorraad tref je meer dan 50.000 auto’s aan die met financial lease te verkrijgen zijn. Ook als je een auto gezien hebt die niet in onze voorraad staat, kunnen we deze vaak voor jou financieren. Gebruik hiervoor de leasecalculator, zodat we je een passend aanbod kunnen doen. 


Heb je nog vragen over de mogelijkheden of over een specifieke auto? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan 6 dagen per week voor je klaar. 

Eerder bekeken artikelen