030 - 267 99 93 Of chat via WhatsApp
Ma t/m vrij 8:30-18:00 Za 10:00-17:00

Elektrische auto goedkoper dan diesel

Algemeen donderdag 14 juni 2018 om 12:00 uur
Uit onderzoek blijkt dat het rijden in een elektrische auto goedkoper is dan rijden in een dieselvoertuig. In het onderzoek zijn de maandelijkse kosten met elkaar vergeleken, inclusief kosten als belasting, verzekering en onderhoud. In een benzine auto rijden blijkt in de meeste landen het goedkoopst, met één uitzondering.

In Noorwegen is elektrisch rijden het goedkoopst

Tussen de landen waar het onderzoek is uitgevoerd zitten ook nog verschillen. Zo is het rijden in een elektrische auto in Noorwegen zelfs goedkoper dan een benzine voertuig. Dit komt onder andere door de lagere belasting die dit land op elektrische voertuigen heft. In Nederland geldt een lagere bijtelling op volledig elektrische voertuigen. 


Is elektrisch rijden de toekomst?

Vanaf 2030 mogen er in Nederland geen nieuwe auto’s meer verkocht worden die broeikasgas uitstoten. Ook andere landen in Europa voeren deze wet in. In Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk geldt de wet vanaf 2040, Noorwegen hanteert 2025 als het jaar waarop emissieloze auto’s de enige zijn die verkocht mogen worden. Autofabrikanten zijn dus bezig om hun productielijnen aan te passen en de overstap te maken naar elektrische voertuigen. Volkswagen heeft bijvoorbeeld de E-Golf en E-UP! op de markt gebracht. Ook BMW heeft een volledig elektrisch model, de I3.

Voor het leasen van benzine- en dieselauto’s is er nog niks aan de hand. Het leasen van een occasion kan na 2030 nog steeds. Voor nieuwe auto’s gaan we zien dat elektrisch rijden de toekomst wordt. De verwachting is dat de actieradius van elektrische auto’s snel gaat stijgen, en dat de laadtijden en aanschafprijzen de komende jaren ook zullen dalen. 


Lease advies

Ben je aan het twijfelen of de overstap naar elektrisch rijden de juiste keuze is? Neem dan vandaag nog contact op met onze adviseurs. Zij helpen je graag verder met het kiezen van de juiste leaseauto. 

Eerder bekeken artikelen