0

Youngtimer Porsche

Een youngtimer is een auto die ouder is dan 15 jaar, maar jonger dan 40 jaar. Hierdoor is het net geen klassieke oldtimer, maar ook geen nieuwe auto meer. Youngtimer lease auto’s van 15 tot 25 jaar oud zijn vandaag de dag populair omdat het fiscaal erg aantrekkelijk kan zijn voor ondernemers.

Wat is een youngtimer?

Wanneer een auto ouder is dan 15 jaar, wordt deze gezien als ‘youngtimer’. Een youngtimer is aantrekkelijk als lease auto omdat het fiscaal aantrekkelijk kan zijn voor ondernemers: je betaalt bij het leasen van een youngtimer namelijk bijtelling over de dagwaarde van de auto, niet de cataloguswaarde. Het bijtellingspercentage ligt wel iets hoger dan bij een nieuwe auto, namelijk maximaal 35%, in plaats van de gebruikelijke 22%. Echter, omdat de dagwaarde van de auto lager is, kan dit alleen maar voordelig uitpakken.

Voordelen van een youngtimer

  • Als ondernemer betaal je slechts bijtelling over de dagwaarde van de auto
  • Rijden in een topklasse lease auto tegen een laag tarief
  • Profiteer van fiscale voordelen zoals o.a. investeringsaftrek.


Nadelen van een youngtimer

  • De onderhoudskosten van een youngtimer liggen doorgaans wat hoger dan een nieuwere auto,
  • Let op de brandstof: oudere dieselauto's mogen in bepaalde Nederlandse (en andere Europese) steden de milieuzones niet in.

Youngtimer en Financial Lease

Graag zakelijk een youngtimer rijden? Dan is dat mogelijk middels Financial Lease. Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo vraagt de bank meestal om een taxatierapport van de auto zodat zij de dagwaarde kunnen bepalen. Het autobedrijf waar de youngtimer te koop staat kan dit regelen met een externe taxateur. 

Heb je interesse in een lease auto van een luxe merk als BMW, Audi, Mercedes-Benz of Volvo? Dan is de kans groot dat de bank de aanvraag zal goedkeuren!

Benieuwd naar de beste Financial Lease oplossing voor jouw onderneming? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact op met onze leaseadviseurs. We zijn te bereiken op 030 267 99 93 en adviseren je graag over de aanschaf van een youngtimer lease auto.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.