0

Doe nu de wintercheck

Hoewel we nog steeds niet gewend zijn aan de kou, moeten we er toch aan gaan geloven: het is bijna winter. Dit kan, tenzij je goed voorbereid bent, effect hebben op jouw auto. Het is verstandig om jouw auto klaar te maken voor de winter, zodat jij er ‘s ochtends geen ergernissen aan beleeft.

Jouw auto winterproof: 8 tips

 1. Zorg dat je ruitensproeiervloeistof antivries bevat,

 2. Wissel tijdig jouw zomerbanden voor winterbanden,

 3. Zet je auto niet op zijn handrem maar in parkeermodus of in een versnelling. Op deze manier voorkom je dat je handrem bevriest,

 4. Vind je het vervelend om ‘s ochtends te krabben? Leg dan een anti-ijsdeken over de ruit!

 5. Om beslagen ruiten te voorkomen kun je een sok in de auto leggen met kattenbakvulling, 

 6. Wanneer je sloten per ongeluk zijn vastgevroren, maak deze dan los met WD40 spray,

 7. Check je verlichting! Je gebruikt hem niet vaak, maar juist het mistlicht moet je nog een keertje nalopen, misschien komt hij wel van pas deze winter,

 8. Ervaar je problemen met de accu? Laat deze dan tijdig controleren bij de garage. Accu’s hebben het namelijk iets zwaarder te verduren in de wintermaanden, en in de kou wil jij niet stil komen te staan.


Voorbereid de weg op

Om goed voorbereid op pad te gaan heb jij alvast de volgende spullen in je auto gelegd:

 • Een ijskrabber om jouw ruiten ijsvrij te maken,

 • Een zonnebril, tegen de laagstaande zon in de wintermaanden,

 • En voor de zekerheid: een deken en wat eten en drinken, mocht je toch onverhoopt stil komen te staan.


Verder is het belangrijk dat je altijd een gevarendriehoek in de auto hebt liggen, een zaklamp en een verbanddoos. Vul dit aan met spullen waar je niet naast wil grijpen als je per ongeluk stil komt te staan deze winter. 

Check ook of jouw verzekering goed is geregeld. Toch overstappen? Neem dan gerust contact op met onze partner in verzekeringen: Thrust.

Winterbanden meefinancieren met Financial Lease

Wist je dat het bij Financial Lease mogelijk is om de winterbanden van jouw (bedrijfs)auto mee te financieren? Of dakdragers? Zolang ze op de factuur van het autobedrijf staan.

Benieuwd naar jouw financial lease mogelijkheden deze winter? Onze lease adviseurs staan je graag te woord via 030 – 267 99 93 of bekijk direct onze leasevoorraad.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.