Voordelen van inlossen en aflossen

Voordelen van inlossen en aflossen

Wanneer je een auto leaset bij FinancialLease.nl bepaal je vooraf wat de lease termijn zal zijn en wat de maandelijkse kosten bedragen. Tijdens de gehele duur van het contract profiteer je als ondernemer van fiscale voordelen en aan het einde van het contract ben jij volledig eigenaar van de auto. Dit proces kan worden versneld door tussentijdse inlossing op de termijn. Dit kan bij FinancialLease.nl geheel boetevrij.

FinancialLease spotify
Geen Spotify? Klik hier

Wat is inlossen en aflossen?

Gedurende de gehele duur van het contract betaal je een vast bedrag per maand voor de lease auto voor een tijd die vooraf is vastgelegd. Het lease bedrag is o.a. gebaseerd op de waarde van de auto bij aanschaf, de duur van het contract en de slottermijn.  

Bij FinancialLease.nl is het bij de meeste banken mogelijk om de looptijd van het contract in te korten door tussentijds boetevrij in te lossen. Dit houdt in dat je de looptijd van het contract verkort door extra af te betalen. Dit kan bij FinancialLease.nl per maandtermijn en geheel boetevrij!

Middels Financial Lease is het vanaf het begin inzichtelijk hoe de kosten van de termijnen zijn opgebouwd en wat de restwaarde van de auto is aan het einde van het contract. Doordat de rente is inbegrepen in de termijnen, betaal je geen boeterente bij voortijdige aflossing of tussentijdse inlossing. Jouw lease adviseur kan hier meer over vertellen aan de hand van een amortisatieschema. 

Voordelen van inlossen en aflossen?

  • Door extra in te lossen is de auto eerder volledig eigendom
  • Door voortijdige aflossing verhoog je de restwaarde van de auto. Dit kan interessant zijn omdat je hiermee restwaardewinst kunt creëren. 
  • Verandert de gezinssamenstelling of bedrijfsvoering en heb je een andere auto nodig? Dan kun je zonder problemen het contract aflossen, de auto verkopen en een nieuwe auto uitkiezen die bij jouw huidige situatie past. 
  • Boekhoudkundig kan inlossing voordelig uitpakken wanneer je de kosten van de (bedrijfs)auto op een bepaald jaar wil boeken. 


Wat is het voordeel van Financial Lease t.o.v. Operational Lease? 

Bij een Financial Lease contract profiteer je van veel fiscale voordelen zoals renteaftrek, investeringsaftrek en btw teruggaaf. Daarnaast is het mogelijk om boetevrij in te lossen op het Financial Lease contract; dit is bij andere leasevormen niet mogelijk. Bij bijvoorbeeld Operational Lease wordt er rekening gehouden met o.a. schade en een lagere restwaarde bij inlevering van de auto. De leasemaatschappij dekt zichzelf hiermee in en maakt daardoor winst op de verkoop van de auto. Bij Financial Lease heb je als ondernemer zelf in de hand hoe je met de auto omgaat. Zo kan het voorkomen dat een goed onderhouden auto meer waard is aan het einde van de lease termijn dan de inschatting die vooraf is gemaakt. Verreken de verhoogde restwaarde met de vooraf ingeschatte waarde van de auto aan het einde van het contract, dan houd je al snel een mooie restwaardewinst over!

Meer over inlossen

Overweeg je om extra in te lossen op de lease overeenkomst? Dan is dit het meest voordelig op 2/3e van de termijn. Op dat moment is de hoogte van de restwaarde het meest interessant. 

Neem contact op met jouw lease adviseur via 030 267 99 93 of stuur een mail naar info@financiallease.nl.