0

Het vermogen van een elektrische auto (Tesla)

Elektrische auto’s zoals Tesla’s hebben een groot vermogen. Dit vermogen wordt op een effectieve manier ingezet zodat het een aantal leuke voordelen met zich meebrengt. Zo wordt bijvoorbeeld het volledige accuvermogen direct aan de wielen geleverd, waardoor de elektrische auto hier meteen over kan beschikken.

Snel optrekken

Het grootste voordeel van elektrische auto’s is dat het vermogen altijd 100% beschikbaar is. In tegenstelling tot een brandstofmotor kan een elektrische motor direct maximaal koppel (Nm) leveren. Hierdoor kun je dus snel optrekken bij een verkeerslicht of net even een extra sprint maken als dat onverhoopt nodig blijkt te zijn. Ook wanneer je aan het rijden bent en je het gaspedaal kort indrukt, merk je dat de auto meteen vooruit zal schieten. Het is dus een heel andere manier van rijden dan met een brandstofmotor. Als je voor het eerst in een elektrische auto gaat rijden is enige voorzichtigheid daarom wel op zijn plaats.

Topsnelheid

Een elektrische motor kan in theorie net zoveel vermogen leveren als een brandstofmotor. Ook qua topsnelheden hoeft een elektrische auto niet onder te doen voor auto’s met verbrandingsmotoren. Dat merk je ook aan de Tesla Model S; die is bij de 85 en 90 kw/h modellen begrensd op 250 kilometer per uur. Het enige nadeel van op hoge snelheid een elektrische auto rijden, is het verbruik. De accu’s verbruiken veel energie wanneer een elektrische auto hoge snelheden haalt. Het bereik van de auto is dan ook sterk afhankelijk van je rijgedrag en van je snelheid. Gelukkig zijn Tesla’s uitgerust met grote accu’s die veel vermogen hebben waardoor het afleggen van lange afstanden geen probleem hoeft te zijn bij hoge snelheden Bij andere elektrische auto’s (met name hybride varianten), kan de accu deze snelheden vaak niet aan. Bij hogere snelheden zal een hybride auto daarom snel overschakelen op de brandstofmotor om de accu niet leeg te rijden.

Bereik

Het bereik van de accu is een zaak waar veel mensen zich zorgen over maken omdat ze niet bij ieder tankstation hun auto kunnen opladen. Gelukkig krijgen we in Nederland steeds meer laadpalen en breidt het aantal elektrische oplaadpunten bij tankstations zich ook verder uit. Teslarijders hebben een groot voordeel ten opzichte van andere elektrische bestuurders: het Tesla Superchargers netwerk. Hier is het mogelijk om je auto binnen een half uur zover op te laden dat jij je reis weer kan voortzetten.

Bij de ontwikkeling van de Tesla Model S is er rekening gehouden met het bereik van de auto. Tesla heeft daarom grote accu’s in de auto’s geplaatst met een bereik van minimaal 400 kilometer tot meer dan 600 kilometer. De Tesla Model X heeft een bereik van 565 kilometer onder gemiddelde omstandigheden. Daarmee heb je dus meer dan voldoende actieradius om de dag door te komen. 

Vragen

Heb je nog vragen over één van de Tesla’s in onze voorraad of wil je meer weten over elektrisch rijden en leasen? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze lease adviseurs.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.