0

 Tesla laden en laadpalen

Tesla’s zijn volledig elektrische auto’s die rijden door middel van elektrische aandrijving. Deze accu’s moeten regelmatig opgeladen worden zodat de auto kan blijven rijden, dit is vergelijkbaar met brandstof tanken voor bijvoorbeeld een benzineauto. Je kunt je Tesla op verschillende locaties opladen, zowel thuis als onderweg.

Thuis opladen

Om je Tesla thuis op te laden, heb je een laadpaal en een laadkabel nodig. Tesla heeft hiervoor de Tesla Wall Connector ontwikkeld die je gemakkelijk kan aansluiten op een drie-fase-aansluiting (een normale stroomaansluiting). Deze aansluiting heeft voldoende vermogen om de auto in één nacht volledig op te laden. De laadsnelheid met een normale stroomaansluiting bedraagt gemiddeld 50 km per uur. Met een uur opladen kun je dus ruim 50 kilometer rijden. Het is ook mogelijk om de auto sneller te laden, daarvoor is een krachtstroom aansluiting nodig. Hiermee verhoog je de accucapaciteit naar 81 km per uur.

Laadkabels

Tesla levert bij nieuwe auto’s laadkabels mee, waarmee je de auto ook rechtstreeks op een stopcontact kan aansluiten. Voor deze kabels zijn verschillende adapters beschikbaar: zo kun je de auto zowel op een regulier stopcontact aansluiten als op een krachtstroom aansluiting. Sluit je deze kabel op een regulier stopcontact aan, dan kun je tot 14 kilometer per uur aan bereik bijladen. Dit is dus niet de meest effectieve manier om de accu van je auto opgeladen te houden. Tesla levert standaard een Type 2 kabel bij iedere auto, waarmee je de auto bij publieke laadpalen kunt aansluiten. Als jouw kantoorplek bijvoorbeeld universele laadpalen voor de deur heeft dan kun je jouw auto daar ook opladen. Als je de auto thuis wilt opladen, is een eigen laadpaal aan te raden. 

Superchargers

Een van de meest genoemde nadelen van elektrische auto’s is het bereik, omdat je niet overal kunt ‘tanken’. Het aantal laadpalen is in Nederland inmiddels flink toe aan het nemen. Ook Tesla levert daar een grote bijdrage aan met haar Supercharger netwerk. Superchargers zijn specifieke laadpalen die door Tesla zelf ontwikkeld zijn. Deze laadpalen kunnen een accu binnen een zeer korte periode van een grote hoeveelheid energie voorzien. Zo kun je binnen een half uur je reis weer vervolgen. Tesla werkt er hard aan om haar Supercharger netwerk flink uit te breiden, met als doel om het bereik van de auto te vergroten. Tesla wil op zoveel mogelijk locaties in Europa Superchargers plaatsen, waardoor je door heel Europa rond zou moeten kunnen rijden, zonder dat je bij een andere laadpaal hoeft te stoppen. Hiermee komt er dan ook een einde aan het nadeel dat je niet overal zou kunnen bijladen. Met de Tesla Supercharger kun je binnenkort overal komen zonder gebruik te hoeven maken van andere laadpalen.

Tesla leasen

Heeft elektrisch rijden ook jouw voorkeur? Bekijk dan de verschillende Tesla modellen in onze voorraad. Zowel de Model S als de Model X kun je bij ons leasen. Heb je vragen over deze auto’s of wil je meer weten over de voordelen van financial lease en elektrisch rijden? Neem dan contact met ons op via 030 - 267 99 93. Wij helpen je graag op weg.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.