0

Waarom slimme ondernemers voor financial lease kiezen

Slimme ondernemers gaan goed met hun geld om. Zij weten als geen ander dat een stabiele geldstroom en beschikbare liquide middelen zeer belangrijk zijn voor hun onderneming, zeker als ze willen groeien. Een investering met eigen geld doen, terwijl deze tegen een relatief laag tarief gefinancierd kan worden, wordt dan ook niet vaak als de meest slimme zet gezien. Met het geld dat bespaard wordt op de aanschaf van bedrijfsmiddelen zoals auto’s, kunnen andere investeringen gedaan worden die ervoor zorgen dat het bedrijf groeit. In de meeste gevallen leveren dat soort investeringen meer geld op dan dat het de ondernemer aan rente kost om een bedrijfsauto te financieren.

Waarom dan geen operational lease?

Het grote verschil tussen operational lease en financial lease is dat bij operational lease de leasemaatschappij eigenaar is van de auto, en ook al het risico op zich neemt, zoals het onderhoud van de auto. Aan het eind van het leasecontract, lever je de auto dus ook weer in. Bij financial lease ben je als ondernemer meteen economisch eigenaar van de auto, die je zo dus ook op je balans kan zetten. Je draagt zelf de verantwoordelijkheid voor het betalen van belastingen, verzekeringen en onderhoud, iets dat bij operational lease niet het geval is.

Aangezien er bij operational lease met een grote veiligheidsmarge gewerkt wordt, is het vaak een stuk voordeliger om een auto met financial lease te financieren. Je bent dan namelijk zelf eigenaar van de auto en je hebt dan ook meteen aanspraak op alle voordelen die daarbij komen kijken, zoals de investeringsaftrek.

Welke auto leasen?

Nog een voordeel van financial lease is dat je niet afhankelijk bent van het aanbod van leasemaatschappijen. Als jij een specifieke auto of bedrijfswagen wil kopen die niet bij een leasemaatschappij staat, kun je alsnog een offerte aanvragen voor financial lease. Als jij en de auto goedgekeurd worden, zal de leasemaatschappij de auto financieren en aan jou leasen. Je hebt hierdoor veel meer keuzevrijheid bij het aanschaffen van een nieuwe bedrijfsauto. Hierdoor blijf je altijd in controle; dat is pas slim ondernemen.

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.