0

Waarom een bedrijfsauto leasen

Slimme ondernemers leasen hun bedrijfsauto. Zeker in de logistiek en de bouw kiezen veel ondernemers voor het leasen van hun mobiele kantoor. Logisch ook: zonder een bedrijfsauto kunnen deze ondernemers hun werk niet doen. Leasen zorgt ervoor dat de kosten onder controle blijven en heeft voor ondernemers vele voordelen. 

Voordelen van leasen

Freelancers en (startende) ondernemers profiteren van verschillende fiscale voordelen als ze hun bedrijfsauto leasen. Daarnaast zorgt leasen ervoor dat de aanschafwaarde van de bedrijfsauto niet in één keer betaald hoeft te worden, waardoor de kosten onder controle blijven. Op fiscaal gebied profiteert de ondernemer van investeringsaftrek en renteaftrek. Slimme ondernemers kiezen voor financial lease voor het leasen van hun bedrijfsauto, zodat er ook geen sprake is van een kilometerbeperking op de auto, wat bij andere vormen van lease wel het geval is.

Investeringsaftrek

Ondernemers die investeren in hun bedrijf mogen het bedrag van die investering aftrekken van hun winst. Hierdoor betalen ze minder belasting. De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor investeringsaftrek is dat je minimaal €2.300,- investeert (in 2018). Als je een bedrijfsauto leaset met financial lease ben je economisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat de aanschafwaarde van de bestelwagen op jouw balans kan komen te staan, maar dit hoeft niet. Je kunt de investering dan opgeven voor de investeringsaftrek. De auto moet wel hoofdzakelijk voor zakelijk vervoer geschikt zijn. Dit geldt dus voor bestelwagens (met grijs kenteken) en personenauto's hoofdzakelijk bestemd voor het beroepsvervoer over de weg (zoals taxi's en auto's van koeriersdiensten). Voor een complete uitleg over de investeringsaftrek verwijzen we je graag naar deze pagina: investeringsaftrek.

Renteaftrek

Als je gaat leasen, sluit je een financiering af voor de aanschafwaarde van de bedrijfsauto. Hierover betaal je kredietvergoeding. De kredietvergoeding over zakelijke financieringen is gedeeltelijk aftrekbaar van de winst, waardoor je hier dus geen belasting over betaalt. Dit wordt renteaftrek genoemd. We hebben enkele voorbeelden uitgewerkt voor deze aftrekpost. Deze vind je op de pagina renteaftrek

Geen kilometerbeperking bij financial lease

Er zijn meerdere leasevormen mogelijk voor het leasen van een bedrijfsauto. Financial lease is hiervan de meest transparante vorm van leasen. Je hebt namelijk geen beperkingen, wat bij andere leasevormen wel zo is. Bij andere leasevormen zie je vaak een leaseprijs staan op basis van 10.000 kilometer per jaar. Je kunt in dat geval maximaal 10.000 kilometer per jaar met je bedrijfsauto rijden, anders komen er weer extra kosten bij. Deze beperking geldt niet bij financial lease. De auto is namelijk jouw eigendom. Je mag hier dus zoveel kilometers mee rijden als je zelf wil, de kosten veranderen hierdoor niet.

Andere voordelen van financial lease

Naast het feit dat je niet beperkt bent in het aantal kilometers, heeft financial lease nog enkele voordelen die je bij de andere leasevormen niet hebt. Als eerste de fiscale voordelen, deze heb je niet als je voor een andere methode kiest dan financial lease. Financial lease is de enige leasevorm waarbij de auto economisch jouw eigendom is. Bij alle andere vormen ‘huur’ je de auto van het leasebedrijf. Dit geeft financial lease meteen een paar extra voordelen. Zo ben je volledig vrij in de inrichting van je auto. Wil je je bestelbus anders inrichten om extra gereedschap mee te nemen? Of wil je het bedrijfslogo op de auto aanbrengen? Met financial lease ben je daar volledig vrij in.

Voor een uitgebreide beschrijving van financial lease, verwijzen we je naar deze speciale pagina over financial lease

Informatie aanvragen over financial lease

Behoor jij tot de slimme ondernemers en wil je graag een bedrijfsauto leasen met financial lease? Neem dan contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag via 030-2679993. Onze medewerkers staan zes dagen per week voor je klaar!

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.