0

Seat toont eerste glimp van nieuwe SUV

De vloot van SEAT wordt uitgebreid. De Spaanse autofabrikant komt met een derde SUV als nieuw topmodel van SEAT. Binnen het modelprogramma, wordt deze nieuwkomer boven de Ateca gepositioneerd. De SUV krijgt naar wens vijf of zeven zitplaatsen en arriveert in 2018 bij onze aangesloten dealers.

Nauwe banden tussen SEAT en Volkswagen

De productie van de SUV die SEAT vandaag aankondigt, zal plaatsvinden in de Volkswagen-fabriek in het Duitse Wolfsburg. Hier wordt op basis van het MQB A2-platform de Volkswagen Tiguan al geproduceerd. SEAT President Luca de Meo is blij met de komst van de nieuwe SUV. “Deze auto trekt nieuwe klanten naar ons merk, versterkt ons merkimago en gaat een grote invloed hebben op onze winstgevendheid. Het model is ontworpen in Barcelona en wordt straks geproduceerd in Duitsland. Dankzij de productie van de nieuwe SUV in Wolfsburg, in het hart van de Volkswagen Group, worden de banden tussen SEAT en Volkswagen nog verder aangehaald.” 

Seat alteca presentatie 2017

We wachten vol verwachting af

Over een naam voor de grote broer van de Ateca wil SEAT nog niks zeggen, maar dat de SUV weer vernoemd wordt naar een Spaanse stad is al zeker. De nieuwe SUV zet het offensief van SEAT ook na 2017 voort en gaat de komende jaren een bijdrage leveren aan het nog verbeteren van de financiële resultaten van het Spaanse merk. SEAT kondigde het nieuwe model aan tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers over 2016.

Houd ons blog in de gaten als je de voortgang van deze nieuwe SUV in de gaten wilt houden. Zodra alle kenmerken van de nieuwe SUV bekend zijn, lees je het hier.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.