0

Offline tijdens het rijden

Je smartphone gebruiken achter het stuur? Iedereen weet dat het niet mag, maar helaas gebeurt het wel. 'Ping' Je krijgt een bericht binnen en jouw eerste reactie is om te kijken van wie het is. De verleiding om het bericht te beantwoorden is groot. Het merendeel van de bestuurders zal het bericht lezen en zelfs beantwoorden. Apple komt met de oplossing!Je smartphone gebruiken achter het stuur? Iedereen weet dat het niet mag, maar helaas gebeurt het wel. 'Ping' Je krijgt een bericht binnen en jouw eerste reactie is om te kijken van wie het is. De verleiding om het bericht te beantwoorden is groot. Het merendeel van de bestuurders zal het bericht lezen en zelfs beantwoorden. Apple komt met de oplossing!

ONderweg ben ik OFFline

Zodra je onderweg online bent, wordt de kans dat jij betrokken raakt bij een ernstig ongeval 10 keer groter. Daarom is het ook verboden om jouw smartphone te gebruiken. Met de campagne die het Ministerie van Infrastructuur voert, ONderweg ben ik OFFline, krijg jij inzicht in wat de gevolgen zijn van het smartphone gebruik onderweg.

Wist je bijvoorbeeld dat:

  • In Nederland 10 miljoen mensen een smartphone hebben en maar liefst de helft deze ook achter het stuur gebruikt? 

  • Het gebruik van de smartphone zorgt voor enkele tientallen doden en honderden gewonden per jaar?

  • Binnenkomende berichten de grootste verleiding vormen?

  • Je een stuk trager reageert op gevaarlijke situaties, zoals bijvoorbeeld een plotseling remmende auto of een voetganger die onverwachts oversteekt?

  • Je een stuk trager reageert op gevaarlijke situaties, zoals bijvoorbeeld een plotseling remmende auto of een voetganger die onverwachts oversteekt?

  • De gemiddelde reactietijd bij het gebruik van een smartphone 1,6 seconde is, terwijl dit normaliter 1,2 seconde is? Met als effect dat je met een snelheid van 100 km p/u jouw remafstand met 11 meter verlengd?


Altijd bereikbaar

Als ondernemer wil je altijd online zijn, hierdoor wordt de verleiding nog groter. Met de komst van IOS11 moet dit echter geen probleem meer zijn. Apple heeft namelijk een functie ontwikkeld die jou helpt om deze verleiding te weerstaan. Jouw iPhone merkt wanneer jij achter het stuur zit en zorgt er vervolgens voor dat jij niet wordt afgeleid. Daarnaast zorgt de nieuwe update ervoor dat iedereen die jou probeert te bereiken, automatisch bericht krijgt over dat jij aan het rijden bent. Uiteraard is het mogelijk om aan te geven of jij daadwerkelijk achter het stuur zit, bevind jij je op de bijrijdersstoel? Dan is het natuurlijk gewoon mogelijk om jouw iPhone volledig te gebruiken.

Daar kun je mee thuiskomen

Niet alleen voor jezelf is het gebruik van een smartphone gevaarlijker, maar ook voor andere weggebruikers. Alles over de risico's en de gevolgen lees je op daarkunjemeethuiskomen.nl

  

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.