Nieuwe subsidie elektrische bedrijfsauto’s in 2021

Ben je als ondernemer op zoek naar een elektrische bedrijfsauto? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Vanaf 15 maart 2021 is het mogelijk om tot € 5.000,- subsidie aan te vragen voor elektrische bedrijfsauto’s. De regering heeft met oog op de milieuafspraken deze subsidie ingevoerd. Daarnaast maakt deze subsidie het toegankelijker voor ondernemers om de overstap te maken naar het elektrisch leasen van een uitstootvrije bedrijfsauto.

Nieuwe subsidie elektrische bedrijfsauto’s in 2021

Welke auto's krijgen subsidie?

Ondernemers die kiezen voor een elektrische bedrijfswagen kunnen profiteren van deze nieuwe subsidieregeling. Zo heb je bijvoorbeeld een elektrische Volkswagen Crafter, de populaire Nissan e-NV200 of een compacte Renault Kangoo Z.E

Voorwaarden subsidie aanvragen elektrische bedrijfsauto 

Het maximale te ontvangen bedrag is € 5.000,-. In het geval van Financial Lease wordt het bedrag verdeeld over de maandtermijnen. Om in aanmerking te komen voor de subsidie gelden de volgende voorwaarden:

  • Het moet een nieuwe volledig emissieloze bedrijfsauto zijn die over een elektrische- of waterstofmotor beschikt;
  • De nettowaarde van de bedrijfswagen moet boven de € 20.000,- zijn;
  • De bedrijfsauto is nog niet afgeleverd;
  • De bedrijfsauto mag nog niet op jouw (bedrijfs)naam staan als je de subsidieaanvraag indient;
  • De leaseovereenkomst mag niet eerder dan 1 januari 2021 zijn afgesloten.


Fiscale voordelen Financial Lease

Kies je voor een elektrische bestelauto voor jouw onderneming, dan is het verstandig om deze middels Financial Lease te kopen. Op die manier hoef je niet in een keer het hele bedrag te betalen, maar betaal je de auto af in maandelijkse termijnen. Doordat je met Financial Lease direct de economische eigenaar bent van de auto brengt dit veel fiscale voordelen met zich mee. Hieronder staat er voor jou op een rijtje welke voordelen je boven op de subsidie krijgt als je via FinancialLease.nl jouw elektrische bestelbus aanschaft:

  • Renteaftrek. Voor ondernemers is de rente volledig aftrekbaar wanneer het gaat over een zakelijke lening. Dit betekent dat je de rente die over het Financial Leasecontract komt van de winst mag aftrekken
  • Afschrijving. Wanneer je economisch eigenaar bent van de auto mag je de aanschafprijs op de balans zetten. Gedurende de looptijd van het contract mag je deze kosten jaarlijks afschrijven. 
  • Investeringsaftrek. De investeringsaftrek op de aanschaf van bedrijfsmiddelen, kan worden gebruikt om de bedrijfswinst nog wat meer te drukken.
  • Btw terugvorderen. Wanneer jouw bedrijf btw-plichtig is, mag je het volledig btw-bedrag terugvorderen bij de Belastingdienst.


Bereken jouw leaseprijs

Graag een elektrische klusbus rijden, maar toch benieuwd naar wat de maandelijkse kosten zullen zijn? Via onze Lease Calculator kun je geheel vrijblijvend jouw maandtermijn berekenen. Heb je verder nog vragen, neem dan gerust contact op met een van onze Lease Adviseurs via 030 267 99 93, of via onderstaande knop: