0

De Mercedes Benz A Klasse

De Mercedes A-Klasse is een auto uit de compacte middenklasse. Deze klasse wordt ook wel het C-segment genoemd. De Mercedes A-Klasse is sinds 1997 op de markt en heeft gedurende die jaren veel veranderingen ondergaan. Hier gaan we in dit artikel verder op in.

De eerste Mercedes A-Klasse


In 1997 bracht Mercedes de A-Klasse op de markt. Dit werd ook wel de W168 genoemd. Dit was het kleinste model dat Mercedes op de markt bracht. De A-Klasse was zo klein dat er zelfs speciale motoren voor ontwikkeld moesten worden. De motoren die Mercedes eerder ontwikkeld had, waren te groot voor deze compacte auto. In het eerste jaar wist Mercedes 7.000 van deze auto’s te verkopen. In de jaren erop ging het hard: er werden meer dan 136.000 A-Klasses verkocht in 1998, en die cijfers bleven maar stijgen. Van de eerste generatie werden meer dan 1,1 miljoen exemplaren verkocht. De eerste generatie bleef tot 2004 op de markt, waarna de tweede generatie uitgebracht werd.

De tweede generatie


In 2004 kwam de tweede generatie A-Klasse op de markt. De auto is niet alleen groter geworden, maar heeft ook een grote visuele upgrade gehad. Een ander verschil was dat de Mercedes A-Klasse nu ook als 3-deurs verkrijgbaar was. De eerste generatie had alleen een 5-deurs uitvoering.

De Mercedes-Benz A-Klasse na 2012


In 2012 verscheen de volgende en huidige generatie van de A-Klasse. De verandering tussen de generaties zijn nog nooit zo groot geweest. Niet alleen zag de auto er volledig anders uit, het werd zelfs een compleet andere auto. De A-Klasse was eerst een MPV, maar verscheen nu als hatchback. Mede hierdoor is het ook één van de meest populaire leaseauto’s onder startende ondernemers. De Mercedes-Benz A-Klasse is nu zo populair dat er zelfs extra productiecapaciteit nodig is.

De Mercedes A-Klasse leasen


Past de Mercedes A-Klasse bij jouw onderneming? Bekijk deze auto dan op onze website. We hebben meer dan 650 A-Klasses op voorraad. Deze zijn te leasen vanaf €199,- per maand. Ook als je een A-klasse bij een ander autobedrijf hebt gezien, kun je deze bij ons leasen. Gebruik de leasecalculator om jouw leasetermijn te bepalen. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over de Mercedes A-Klasse. Onze medewerkers staan je zes dagen per week graag te woord.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.