0

De nieuwe Volkswagen Golf GTI Performance

Goed nieuws voor de echte Volkswagenfans onder ons. Onze Duitse vrienden maken de prijzen en specificaties bekend van de extra krachtige Golf GTI Performance. Deze nieuwe hot hatch heeft ons overtuigd met zijn indrukwekkende prestaties en optimale grip.

De nieuwe Volkswagen Golf GTI Performance is krachtiger dan zijn voorganger, welgeteld 15 paardenkrachten meer. Het maximale koppel is met 20 Nm toegenomen tot 370 Nm. De sprint van 0-100 km/u duurt zowel voor de handgeschakelde uitvoering als voor de versie met DSG 6,2 seconden, de topsnelheid bedraagt 250 km/u. Hier worden wij heel enthousiast van. Standaard beschikt de nieuwe GTI over een mechanisch sperdifferentieel op de vooras voor optimale grip. Zo is de hoge snelheid goed in controle te houden. 

Toevoeging aan de familie

De Golf GTI Performance is herkenbaar gebleven door diverse unieke features, waaronder de grotere remschijven, vóór met een diameter van 340 mm en achter van 310 mm. De speciale GTI remklauwen en de GTI emblemen (grille en achterzijde) van deze Performance-uitvoering zijn rood uitgevoerd. De Golf GTI Performance is gelijkwaardig uitgerust als zijn 169 kW/230 pk sterke broer, met onder meer Front Assist met City Emergency Braking, Adaptive Cruise Control, Active Info Display, het digitale instrumentencluster van Volkswagen, en Radio Composition Media met touchscreen. Dure namen voor features die we tegenwoordig bijna niet meer uit onze auto’s kunnen wegdenken. 

Behoefte aan meer autonieuws? Houd dan vooral ons blog in de gaten.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.