0

Financial Leasen voor freelancers

Leasen wordt door freelancers steeds meer als een goede oplossing gezien om in een auto van de zaak te kunnen rijden. Of het nu om een bedrijfsauto of een personenauto gaat, het leasen van auto's door middel van financial lease komt steeds vaker voor onder freelancers.

Bestelwagens leasen

Freelancers in de bouw en constructie kiezen er vaak voor om een bestelbus te leasen. Dit heeft voor hen meerdere voordelen:

  • Geen grote investeringen
  • Wel gebruik maken van investeringsaftrek
  • Geen kilometerbeperking
  • Bij occasions is het vaak mogelijk om sneller over de auto te beschikken

Leasen voor startende freelancers


Als startende freelancer kun je ook gebruik maken van financial lease. Slimme freelancers kiezen voor het leasen van hun bedrijfsauto. Hierdoor profiteren ze van (fiscale) voordelen, zonder dat het aanschafbedrag in één keer betaald hoeft te worden. Zo blijft er financiële ruimte over om te ondernemen. Ben jij een startende freelancer en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vandaag nog contact met ons op. 

Waarom zou je als freelancer gaan leasen?


Veel freelancers hebben een auto nodig voor hun bedrijfsvoering. Leasen is voor hen vaak een veel reëlere optie dan de auto zelf kopen, omdat ze hiermee over hun liquide middelen blijven beschikken. Maar liefst 12% van de freelancers reed in 2016 in een leaseauto, wat betekent dat het percentage lease rijdende zzp'ers in twee jaar tijd verdubbeld is. De verwachting is dat deze stijging de afgelopen jaren doorzet. Veel freelancers zien het leasen van een auto als een slimme investering. Doordat het aanschafbedrag niet geïnvesteerd hoeft te worden in de auto, kan deze financiële buffer voor andere doelen aangewend worden, die voor de freelancer meer rendement opleveren.

Keuze in leaseauto’s


Een ander belangrijk aspect is de keuze in leaseauto’s. Waar het aanbod enkele jaren terug nog redelijk schaars was en voornamelijk duurdere auto’s in aanmerking kwamen voor lease, zijn hier nu veel meer mogelijkheden in. Bijna ieder model auto is tegenwoordig wel met financial lease te verkrijgen. En of het nu om occassions of nieuwe auto’s gaat, maakt daarbij weinig verschil.

Wil je een auto leasen die niet in onze voorraad staat? Geen probleem! Neem contact met ons op via 030 - 267 99 93 of vul het contactformulier in.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.