0

Op vakantie zonder kilometerbeperkingen

Het is vakantie en veel ondernemers willen er graag tussenuit. De ene wil graag vliegen, de ander gaat liever met de auto. Maar mag je zomaar zonder machtiging met een financial leaseauto de grens over en vele kilometers maken? Wij leggen het graag aan je uit!

Financial lease heeft voor ondernemers veel voordelen op fiscaal vlak. Zo kan je profiteren van zowel renteaftrek als investeringsaftrek. Financial lease heeft daarnaast vele andere voordelen, waarvan de belangrijkste is dat je niet beperkt bent in de mogelijkheden wat je met de auto wilt doen.

Onbeperkt aantal kilometers met financial lease

Als je gebruik maakt van financial lease, is de auto economisch jouw eigendom. Jij bepaalt dus zelf hoe je met de auto omgaat. Dit is voor veel ondernemers een van de reden om te kiezen voor financial lease en niet voor één van de andere mogelijke leasevormen. Operational lease en shortlease hebben bijvoorbeeld te maken met een beperking in het aantal kilometers dat je mag rijden in de auto. Je stemt dan een leasecontract af op basis van bijvoorbeeld 10.000 kilometer per jaar. Rijd je meer? Dan betaal je voor die extra kilometers.

Op vakantie met de leaseauto

Als je een kilometerbeperking in het leasecontract bent overeengekomen, kan dit wel eens voor vervelende situaties zorgen. Wat als je bijvoorbeeld twee keer per jaar naar Zuid-Frankrijk op vakantie wil, en ook wil wintersporten? Als je dan moet gaan nadenken over of dat wel lukt met de overeengekomen kilometers, kan dit de zin in je vakantie al gauw doen bederven. Ook kan het zijn dat je een machtiging nodig hebt voor het buitenland - niet iedere leaseauto mag zomaar de grens over.

Veel ondernemers willen die beperkingen niet hebben en willen op vakantie kunnen op het moment dat ze daar zin in hebben. Zij kiezen daarom voor financial lease. De auto is van jou, dus jij bepaalt hoeveel kilometers je er in rijdt en waar naartoe. Zo kun je volop genieten van een welverdiende vakantie!

Verzekeringen - hoe zit dat met financial lease?

Shortlease en operational lease kennen niet alleen een beperking in het aantal kilometers dat je mag rijden, maar ook in andere zaken zoals de verzekering. Deze leasebedrijven hebben één verzekeringspolis op alle auto’s zitten, die meestal voor iedereen gelijk is. Je schadevrije jaren tellen hierdoor niet mee, aangezien de verzekering ook niet op jouw naam staat. Als je in de loop der tijd veel schadevrije jaren hebt opgebouwd, ben je waarschijnlijk duurder uit voor de verzekering van de auto dan wanneer je de verzekering zelf zou afsluiten. Met financial lease heb je deze beperking niet: de auto is van jou, en de verzekering regel je helemaal zelf. Je schadevrije jaren worden dus gewoon gebruikt om je no-claim korting te bepalen. Uiteraard kunnen wij je ook helpen met het vinden van een juiste verzekering voor jouw leaseauto. Neem hiervoor contact op met onze verzekeringspartner.

Andere beperkingen die je met financial lease niet hebt

Financial lease is de enige leasevorm waarbij je zelf economisch eigenaar van de auto bent en dus zelf bepaalde keuzes mag maken. Zo kan het zijn dat je bij verschillende leasebedrijven die operational lease of vergelijkbare leasevormen aanbieden, geen stickers op je auto of bestelbus mag plakken. Dit terwijl juist deze stickers een geweldige manier van marketing zijn. Bij financial lease ben je volledig vrij om je auto te voorzien van je bedrijfslogo of een andere bestickering.

Onderhoud

Een ander belangrijk verschil tussen financial lease en de andere leasevormen is het onderhoud. Bij financial lease kies je zelf naar welk autobedrijf je gaat voor het onderhoud van je auto. Bij de andere leasevormen bepaalt het leasebedrijf dat. Eén voordeel: in dit geval betalen zij de rekening ook. Vergis je echter niet: de kosten van het onderhoud wordt op dat moment door het leasebedrijf betaald. Die kosten zijn echter gewoon doorberekend in de leasetermijn, waardoor je vaak meer betaalt dan dat je echt aan onderhoud nodig hebt. Bij financial lease bepaal je zelf naar welk autobedrijf je de auto brengt. Dit geeft je in Nederland maar ook in het buitenland extra keuzevrijheid. Mocht je onverhoopt met pech komen te staan, kun je bij een lokale garage om hulp vragen. Met operational lease heb je deze vrijheid niet.

Kies voor vrijheid - kies voor financial lease

Ben jij een ondernemer die vrij wil zijn in zijn of haar eigen keuzes? Kies dan voor financial lease - de enige leasevorm waarbij je zelf bepaalt wat je met de auto doet. Kijk in onze voorraad voor het aanbod of neem contact op met onze lease adviseurs via 030-2679993

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.