0
Sinds kort is het ook mogelijk om een importauto te financial leasen! Een import auto uit Duitsland is het meest populair, denk hierbij bijvoorbeeld aan een Mercedes, Audi of Volkswagen.
 

Wat is een importauto?

Een importauto is een tweedehands auto die vanuit het buitenland naar Nederland wordt gehaald. Anders dan nieuwe auto’s die via reguliere import (directe import) worden ingevoerd, komen importauto’s binnen via een alternatief kanaal (grijze import). Auto’s uit Duitsland zijn vaak uitgerust met luxe gadgets die je normaal gesproken als extra optie moet kopen bij de aanschaf van je auto. Omdat de auto’s relatief goedkoper zijn dan de Nederlandse variant kan dit een aantrekkelijke optie zijn voor jouw onderneming. Om je te helpen bij het maken van een keuze leggen wij alle voordelen van een importauto aan je uit:

Voordelen van een importauto:

  • Jonge auto’s in hoger segment kunnen goedkoper uitvallen dan Nederlandse auto’s,
  • De auto’s zijn netjes onderhouden en hebben veelal kilometers op de snelweg gemaakt,
  • Luxer aanbod omdat de auto’s vaak completer zijn uitgerust dan Nederlandse auto’s,
  • Europees geldende fabrieksgarantie. Hierdoor kun je in Nederland gewoon bij de merkdealer terecht,
  • Lagere kilometerstanden. Dit komt doordat Duitsers hun auto vaak eerder inruilen dan Nederlanders,
  • Mogelijk is de auto een Jahreswagen. Dit is een auto die kort gebruikt is door een medewerker van de fabrikant. Deze wordt na dit korte gebruik weer doorverkocht en is vrijwel altijd in keurige staat, perfect onderhouden, vol opties en hebben vaak niet meer dan 10.000km op de teller,
  • De lopende apk (in het Duits: tüv) wordt door het RDW overgenomen, 
  • Het opvragen van een Nederlands kenteken duurt gemiddeld slechts 1,5 tot 2 weken.


Advies van onze lease adviseurs

Heb je interesse in het financial leasen van een importauto? Denk dan aan een Jahreswagen, welke slechts voor korte periode is gebruikt door de vorige eigenaar. Deze importauto verkeert vrijwel altijd in perfecte staat, is goed onderhouden en heeft vaak maar weinig kilometers op de teller. 

Daarnaast is de BPM, net als bij onze andere personenauto’s, al bij de leaseprijs inbegrepen. Er wordt op dezelfde manier omgegaan met de BPM als met Nederlandse auto’s: nieuwwaarde, bouwjaar en CO2 uitstoot zijn hierop van grote invloed. 

Benieuwd geworden? Neem contact op met onze lease adviseurs via 030 - 267 99 93

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.