0

Keuzehulp : de auto welke het beste bij jou past

Hoe kies je de juiste leaseauto? Volg de stappen van de onderstaande vragenlijst en je kunt de komende tijd vooruit met de ideale auto voor jouw bedrijf.

Allereerst: wat voor type auto moet het worden?

Het type auto is belangrijk. Wil jij een personenauto of een bedrijfswagen? Als er veel materiaal vervoerd moet worden, is een bedrijfswagen het meest voor de hand liggend. Of gaat het er voornamelijk om dat je zelf mobiel bent, bijvoorbeeld voor het bezoeken van klanten? Dan is een personenauto een betere optie.

De grootte van de auto

Hoe groot moet de auto zijn? Bij een bedrijfswagen zijn de volgende aspecten belangrijk:

  • Hoeveel personen moet de auto kunnen vervoeren? 

  • Is er een dubbele cabine nodig?

  • Hoeveel laadruimte is er nodig?

  • Moet er een bedrijfswageninrichting in komen?

  • Hoe hoog moet de bedrijfswagen zijn?

  • Moeten de deuren volledig naar de zijkant open kunnen?



Bij een personenauto speelt persoonlijke voorkeur de grootste rol. Gebruik je de auto veel om te reizen voor het werk? Dan is het fijn om een auto te hebben met een grotere bagageruimte en een laag brandstofverbruik. Heb je vaak passagiers achterin zitten? Dan is de beenruimte achterin een belangrijk punt. Je wilt niet dat je passagiers met een beklemd gevoel uit de auto stappen. 

Het merk

Heb jij een voorkeur voor een bepaald merk? Ook dit is belangrijk om mee te nemen. Als je een voorkeur voor een specifiek merk hebt, is het vaak gemakkelijker om een keuze te maken. Misschien wil jij wel per se een auto van Audi of heb je liever een auto van bijvoorbeeld Ford. Dit beperkt het zoekgebied al flink, waardoor het gemakkelijker wordt om door het aanbod heen te gaan.

Aan de hand van jouw voorkeuren, blijven er meestal enkele modellen over. Dan is het nog belangrijk om jezelf af te vragen wat je uit zou willen geven voor de auto. Als je een maandelijks budget bepaald hebt, kun je daar ook in de selectie rekening mee houden. Voer de criteria in de zoekfilters in, en je krijgt een mooi aanbod van auto's die goed bij jou kunnen passen.

Accessoires

Zijn er specifieke accessoires in de auto benodigd, zoals cruise control of een ingebouwde navigatie? Zeker bij nieuwe auto’s beschik je vaak al over een assortiment aan standaard accessoires. Als je voor een wat oudere auto gaat, kan hier nog wel eens verschil in zitten. Kijk daarom goed in onze voorraad of de auto die jij wilt er bij staat!

Vraag het een adviseur

Heb je met bovenstaande werkwijze nog niet de ideale auto gevonden? Neem dan vandaag nog contact op met één van onze adviseurs. Zij kunnen een vrijblijvend advies geven over welke auto bij jouw situatie en voorkeuren past.

 


Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.