0

Kamperen met de lease auto

Het is tijd om de zomervakantie te plannen! Ben je van plan om met de auto op vakantie te gaan? Dan bereiden wij je vast voor op alle zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je naar de camping gaat met een Financial Lease auto. 

Met de auto op vakantie

Of je nu naar een resort, huisje of camping gaat, het is handig om van te voren te controleren of je auto klaar is om een lange afstand af te leggen. Controleer o.a. de bandenspanning, het oliepeil, de koelvloeistof en je remmen. Verder is het is sommige landen verplicht om bepaalde attributen in je auto te hebben:

  • Het is in heel Europa verplicht om minstens één veiligheidsdriehoek in de auto te hebben
  • In Frankrijk behoor je zelf een alcoholtest in de auto te hebben
  • Het hebben van een EHBO-kit is in veel landen een must
  • Behalve in Nederland, Zwitserland en Griekenland is het overal in Europa verplicht om minstens één veiligheidshesje in de auto te hebben
  • In België, Polen en Griekenland behoort er een brandblusser in de auto te zijn
  • Rijd je in Spanje? Dan ben je verplicht om een reserveband mee te nemen!


Bekijk dus voor vertrek door welke landen je reist en wat je mee moet nemen in de auto. Check dan ook gelijk of je een milieusticker nodig hebt voor het land/plaats waar je heen gaat.

Mag een zakelijke auto in het buitenland?

Steeds vaker worden zakelijke auto’s ook privé gebruikt. Het is dan ook niet gek dat bijna 70% van deze auto’s wordt gebruikt om mee op vakantie te gaan. Ondernemers die een zakelijke auto middels Financial Lease rijden, hoeven alleen rekening te houden met bovenstaande punten. Dankzij Financial Lease heb je namelijk géén kilometerbeperking en hoef je ook geen verklaring aan te vragen om je auto mee te nemen naar het buitenland. Jij hebt de volledige controle over waar je de auto mee naartoe neemt en hoe vaak je de auto privé inzet!

Rijd je een Operational Lease auto dan ben je niet alleen beperkt in de kilometers die privé op jaarbasis mogen worden gereden, maar mag je vaak niet zomaar naar het buitenland. Is dit wel je plan? Dan moet je een buitenlandverklaring aanvragen. In sommige gevallen kan deze aanvraag tot wel een paar weken duren!

Camper, caravan of trekhaak in de lease?

Financial Lease is er voor ondernemers die op zoek zijn naar een zakelijke auto die past bij hun onderneming en bedrijfsvoering. In de meeste gevallen rijden deze ondernemers ook voor privédoeleinden in de lease auto. Dat is geen probleem, want als economisch eigenaar van de auto bepaal je zelf wat er met de auto gebeurt, hoeveel kilometers je erin rijdt, en waar je het onderhoud en de verzekering onderbrengt. Daarnaast profiteer je ook nog eens van fiscale voordelen.

Heb je een auto uitgekozen zonder trekhaak, maar wil je deze er wel graag laten opzetten? Laat deze dan direct meefinancieren! Wanneer deze op dezelfde factuur staat als de auto, kunnen wij de kosten direct meenemen in het leasecontract. Ook accessoires als dakdragers en een set zomer- of winterbanden mag je direct meenemen in de lease.

In uitzonderlijke gevallen is het bij ons zelfs mogelijk om een camper of caravan in de lease te nemen. Weten of dit ook voor jou mogelijk is? Neem dan contact op met een van onze lease adviseurs via 030 267 99 93, zij vertellen je er graag meer over!

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.