030 - 267 99 93 Of chat via WhatsApp
Ma t/m vrij 8:30-18:00 Za 10:00-17:00

Je kan er bijna niet meer omheen: Elektrisch rijden

Fiscaaladvies 2017 donderdag 18 mei 2017 om 14:06 uur
In Nederland rijden er al meer dan 115.000 elektrische auto’s rond. Deze zorgen alleen al dit jaar voor een totaal van 13 miljoen oplaadbeurten. Dat is een flinke groei van 45% ten opzichte van vorig jaar. In dit blog nemen we een kijkje of het voor jou als ondernemer aantrekkelijk is om bij te dragen aan deze groei door te kiezen voor een volledig elektrische auto.

Voordelen elektrische rijden

Om gelijk met de deur in huis te vallen: aantrekkelijker is het zeker. Op volledig elektrische auto’s wordt 18% korting verleend op de bijtelling, hierdoor betaal je nog maar 4% bijtelling in plaats van het reguliere tarief van 22%. Naast het voordeel van de lage bijtelling, hoef je voor een volledig elektrische auto geen BPM en motorrijtuigenbelasting af te dragen. Doordat je op deze kosten bespaart, wordt de investering in de auto lager. Sommige gemeente dragen zelfs bij aan de kosten waardoor de investering nog kleiner wordt. Dus zoals wij al eerder benoemden: zeer aantrekkelijk voor jou als ondernemer is het zeker. 


Aanbod in elektrische auto’s

Het aanbod in elektrische auto’s groeit mee. Van de compacte Renault Twizy tot de Tesla Model S en de Nissan NV200. Er is inmiddels een elektrische auto voor bijna elk segment. De actieradius van de auto’s en het aantal oplaadpunten is inmiddels gestegen naar een hoger niveau. Het aantal laadpalen is in een jaar gestegen van ongeveer 75.000 naar dik 100.000 stuks. De gemiddelde actieradius lag vorig jaar op ongeveer 150 kilometer. Nu zijn er auto’s met een actieradius tot ruim 500 kilometer.Gekeken naar de kostenbesparing is elektrisch rijden dus zeer aantrekkelijk.


Interesse? Neem dan een kijkje in ons aanbod elektrische auto’s of neem contact op met onze deskundige lease adviseurs.

Eerder bekeken artikelen