0

FinancialLease.nl test de Volkswagen Arteon

Dat onze lease adviseurs vele ondernemers de weg op helpen, brengt ook voor FinancialLease.nl veel voordelen met zich mee. Zo kreeg Iseikh afgelopen weekend vanuit zijn netwerk de kans om de nieuwe Volkswagen Arteon te testen. Benieuwd hoe de Arteon rijdt? Je leest het hier.

Iseikh is werkzaam als lease adviseur, waarbij de focus ligt op het opbouwen van relaties met dealers. Hij vertelt waarom hij zo graag in de Arteon wilde rijden:

‘’Het luxe en sportieve design, zowel binnen als buiten, moest ik gewoon van dichtbij zien en voelen. Eindelijk een ‘niet standaard binnen de lijnen ontworpen’ Volkswagen. Ik was erg benieuwd naar de afwerkingen van de Arteon, maar ook hoe stil, comfortabel, ruim en hoe direct hij zou zijn op hogere snelheid.’’

Het model waar Iseikh in mocht rijden is de: Arteon 2.0 TDI 110 kW/150 pk met 7 traps DSG automaat. Wij stelde hem na de proefrit een aantal vragen:

Wat is je eerste indruk (exterieur en interieur auto)?

Exterieur: Ontzettende mooie en strakke lijnen in het ontwerp waardoor de auto een sportieve en zeer statige uitstraling heeft (heeft ergens wel wat weg van de Audi A7).

Interieur: Luxe uitstraling en ongelofelijk ruim, zowel voor als achter. Kofferbak is ook ontzettend ruim (563 liter). Interieur is netjes afgewerkt, dashboard is nagenoeg identiek aan de Passat, wat een gemiste kans is naar mijn idee (zelfs het typische klokje is weer aanwezig).

Hoe rijdt de Arteon?

Zeer comfortabel! Bij een hogere snelheid blijft het aangenaam stil binnen. Sturing is ietswat afstandelijk, maar door het ‘sport programma’ in te schakelen wordt het wel directer. Met de 2.0 150pk dieselmotor is het prima meekomen in het verkeer, alleen vergaat helaas alle sportiviteit wat de Arteon uitstraalt in 1x wanneer je het gaspedaal helemaal intrapt. Dit zal ongetwijfeld niet het geval zijn wanneer je beschikt over de 2.0tdi met 240 pk of de 2.0tsi met 280pk.

Het zien ingrijpen van het gecombineerde rijsysteem met GPS en verkeersborden herkenning is erg indrukwekkend. De Arteon houdt soepeltjes rekening met de voorligger en remt subtiel af voor een bocht, accelereert na de bocht weer netjes tot op vooraf ingestelde snelheid en geeft op het Head Up display de snelheid aan van het laatst herkende verkeersbord.

Wat zijn de positieve en negatieve punten van de Arteon?

Positief: Design aan de buitenkant, ontzettend ruim interieur (met name achterin), heerlijk stil op de snelweg (zelfs bij hoge snelheid), aanwezigheid van vele innovatieve technieken zoals een semiautonoom rijsysteem die eindelijk ook soepel te werk gaan. Geen hartverzakking moment meer wanneer je iets te dicht bij je voorligger komt en het systeem ingrijpt.

Negatief: Het dashboard is helaas vrijwel identiek aan de beschaafde Volkswagen Passat. Hier had iets meer aandacht aan besteed mogen worden. De 2.0tdi met 150pk is te licht voor deze sportief ogende gran turismo, wat afbreuk doet aan de verwachtingen die de Arteon uitstraalt.

Zou je deze auto aanbevelen aan ondernemers?

JA! Buiten het ontzettend mooie en statige ontwerp is de Arteon heerlijk stil en comfortabel, zelfs bij hoge snelheden. De Volkswagen Arteon straalt echt succes uit en ondanks het statige en luxe design blijft het een beschaafde Volkswagen. Niet alleen voorin maar ook achterin zit je ruim comfortabel en de kofferruimte is ook nog eens echt ruim. Wanneer je de performance wilt ervaren die de Arteon uitstraalt, zijn de 240pk diesel of 280pk benzine wel een must.

Benieuwd naar de video? Neem dan een kijkje op onze Facebook. Wil je ons aanbod van de Volkswagen Arteon zien? Neem dan in een kijkje in onze voorraad.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.