0

Financial lease voordeliger

Financial lease is voor ondernemers vaak voordeliger dan operational lease. Bij operational lease loopt de leasemaatschappij namelijk meer risico. Hierdoor betaal jij mogelijk een hoger maandbedrag, terwijl de auto van de leasemaatschappij blijft. Door gebruik te maken van financial lease, ben jij zelf economisch eigenaar van de auto en houd je alle kosten zelf in de hand. Hierdoor is het voor een ondernemer vaak voordeliger om voor financial lease te kiezen.

Dit valt er onder financial lease

Bij financial lease wordt het aankoopbedrag van de auto gefinancierd, hierover betaal je rente. De auto komt meteen op de balans te staan, en jij betaalt iedere maand een vast bedrag terug aan het leasebedrijf, bestaande uit een deel aflossing en te betalen rente.

Bij operational lease wordt de auto gefinancierd, de wegenbelasting betaald, de auto verzekerd en wordt ook al het onderhoud vergoed. De auto is hierbij eigendom van de leasemaatschappij. Dit is nadelig omdat jij niet over voordelen zoals investeringsaftrek kunt beschikken. Ook wordt er bij operational lease mogelijk rekening gehouden met een bepaalde veiligheidsmarge. Hierdoor betaal je mogelijk voor onderhoud aan de auto dat misschien nooit uitgevoerd hoeft te worden.

Jij bent de eigenaar met financial lease

Een ander punt is jouw keuze voor garages, bestickering en mogelijke aanpassingen. Bij financial lease ben jij de eigenaar van de auto, en bepaal je dus ook zelf naar welke garage de auto gaat en wat er met de auto gebeurd. Bij operational lease ben je vaak verplicht naar een garage te gaan van dat specifieke merk, waarbij het niet vreemd is dat er daar meer betaald wordt dan bij een garage in de buurt. Met financial lease maak jij deze keuzes volledig zelf. Zo betaal je niet iedere maand een bedrag voor onderhoud dat mogelijk niet uitgevoerd hoeft te worden. Als ondernemer is het wel verstandig om een reserve op te bouwen voor aankomend onderhoud. Met financial lease heb je daar dus volledig de vrije hand in.

Ben je benieuwd naar de financial lease mogelijkheden voor jouw onderneming? Bekijk onze lease voorraad of neem direct contact op met onze lease adviseurs.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.