0

Financial Leasen als startende ondernemer

Als startende ondernemer wil je de kosten onder controle houden. Je moet veel investeringen doen om het bedrijf operationeel te krijgen. Zeker als je een bedrijfsauto nodig hebt, kunnen deze bedragen snel oplopen. Voor de aanschaf van een bedrijfsauto is financial lease vaak een goede oplossing. Als startende ondernemer hoef je dan niet meteen het volledige aanschafbedrag te voldoen. Dit betaalt het leasebedrijf namelijk. Hierdoor blijft er financile ruimte over om te ondernemen.

Voordelen van financial lease

Voor startende ondernemers heeft financial lease enkele belangrijke (fiscale) voordelen. Doordat je economisch eigenaar bent van de auto, kun je gebruik maken van onder andere investeringsaftrek en renteaftrek. Deze posten trek je af van de winst, waardoor je hier dus geen belasting over betaalt. Daarnaast kun je de kosten van de bedrijfsauto afschrijven, waardoor je jaarlijks maximaal 20% van de aanschafwaarde van de auto kunt opvoeren als afschrijving. Hier betaal je geen belasting over.

Een ander voordeel van financial lease is dat de meeste ondernemers de btw over de aanschafprijs van de auto meteen terug kunnen vragen. Zo heb je geen grote buffers nodig om een bedrijfsauto te leasen.

Andere kosten

Bij financial lease wordt het aanschafbedrag van de bedrijfsauto gefinancierd. Dit bedrag betaal je in maandelijkse termijnen aan het leasebedrijf. Je bent met financial lease economisch eigenaar van de (bedrijfs)auto, dus als startende ondernemer met een auto op de zaak heb je ook nog te maken met de volgende kosten:

  • wegenbelasting
  • verzekering
  • onderhoud 


Als startende ondernemer kan het zijn dat er een aanbetaling gevraagd wordt bij het leasen van een bedrijfsauto. Neem voor meer informatie over aanbetalingen contact op met onze medewerkers. Ook betaal je de BTW over de aanschafwaarde van de auto aan het autobedrijf. De betaalde btw kun je in de meeste situaties terugvorderen bij je volgende belastingaangifte. 

Slimme ondernemers kiezen voor financial lease

In principe zouden we kunnen stellen dat financial lease voor startende ondernemers een ideale oplossing is. Ondernemers kunnen hierdoor namelijk bedrijfsautos aanschaffen, die anders niet financieel haalbaar zouden zijn. Doordat het bij financial lease ook mogelijk is om occasions te leasen, kun je al vanaf 75,- een bedrijfsauto leasen. Bekijk onze complete voorraad om jouw volgende bedrijfsauto uit te zoeken, of neem contact op met onze medewerkers voor het doornemen van de mogelijkheden.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.