0

Financial lease checklist

Wil jij een auto gaan leasen? We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Een leasecontract ga je meestal aan voor meerdere jaren, dus het kiezen van de juiste leaseauto is belangrijk. Om jou daarmee te helpen, hebben we een handige checklist opgesteld. Zo maken we jouw keuze makkelijker!

Stap 1: Bepaal welke auto je wilt

Een auto schaf je meestal aan voor meerdere jaren. Het is belangrijk dat jij goed weet waar je de komende jaren in gaat rijden. Hoe groot moet de auto zijn? Van welk merk? Bedenk je ook goed hoe jouw (bedrijfs-)situatie er over enkele jaren uitziet. Verwacht je over enkele jaren meer kilometers te maken of grotere spullen te vervoeren? Houd hier dan nu al rekening mee bij de keuze.

Stap 2: Een nieuwe auto of occasion?

Als je voor een leaseauto gaat, heb je de keuze tussen een nieuwe auto en een occasion. Een nieuwe auto is vaak in aanschaf duurder, maar beschikt vaak wel over nieuwere technieken. Een occasion van enkele jaren oud is bijna altijd voordeliger. Als jouw auto niet over de nieuwste accessoires hoeft te beschikken, is een occasion misschien een verstandige keuze. 

Stap 3: Maak proefritten

Een nieuwe of tweedehands auto leasen doe je niet zomaar. Maak dan ook altijd een proefrit in een auto voordat je overgaat tot aanschaf. Heb je jouw droomauto in onze voorraad gezien? Neem dan contact op met het autobedrijf voor het inplannen van een proefrit.Het inplannen van een proefrit voor een occasion is vaak snel geregeld, aangezien deze auto's op voorraad staan. Een proefrit maken in een nieuwe auto is lastiger, deze auto's worden vaak op bestelling gemaakt. Hiervoor heeft het autobedrijf vrijwel altijd een demo-auto beschikbaar waarin een proefrit gemaakt kunnen worden. Informeer hierover bij het autobedrijf.

Stap 4: Maak je keuze

Als je één of meerdere proefritten hebt gemaakt, is het tijd om een keuze te maken. Heb jij de auto gevonden die bij je past? Of heb je nog ergens twijfels over en kijk je toch liever verder? Neem dan contact op met één van onze leaseadviseurs. Zij kunnen je helpen bij het uitzoeken van jouw leaseauto.

Stap 5: Kopen of leasen?

Weet je al of je de auto wilt kopen of leasen? Leasen heeft als voordeel dat je niet in één keer de aankoopsom hoeft te voldoen. Zeker voor ondernemers is leasen interessant, omdat zij vaak meerdere mogelijkheden hebben om dit aankoopbedrag in hun bedrijf te investeren. Slimme ondernemers kiezen daarom vaak voor financial lease, zoals ook in dit artikel te lezen is. Ondernemers profiteren bijvoorbeeld van handige fiscale voordelen. Uiteraard is het ook mogelijk om de auto in één keer zelf te betalen, zodat je maandelijkse lasten alleen nog maar uit wegenbelasting, verzekering en brandstof bestaan. In dat geval betaal je de aanschafprijs van de auto dus in één keer, een flinke investering voor ondernemers.

Stap 6: Geniet van de auto!

Als alle papieren getekend zijn en de auto op naam is gezet, is het tijd om te gaan genieten van de auto! Je haalt de auto op bij het autobedrijf (of laat hem in overleg afleveren) en je kunt gaan rijden.

Heb jij vragen over het proces? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Zij helpen graag bij iedere stap van deze checklist, van het selecteren van een geschikte auto tot het regelen van de leaseovereenkomst.

 

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.